Е, много е пъстроцветен този филм! Просто му вижте плаката. Същото усещане – за изтощително бъкащ взрив от цветове, предизвиква и трейлърът. Нарича се „The Book of Life”, посветен е на Хелоуин, а в основата му са истории свързани с мексиканския „Ден на мъртвите” (помните ли как е описан от Бредбъри?). Продуциран е от Гийермо дел Торо, а режисьор е Хорхе Гутиерес.

http://www.youtube.com/watch?v=NBw5YScs8iQ

плакат

Вероломно умъртвен, Маноло трябва да изпълни няколко задачи, преди да получи своя шанс да се върне в света на живите, за да бъде заедно със своята любима.  На това му викаме „обърната” „Булка-труп”, което си е доста първосигнално и грубо сравнение, но асоциациите са неминуеми. Пък и анимацията е подобна по стил и реализиране и за съжаление няма и помен от стоп-моушън. Разбира се, хелоуинската тематика от години не може да се сравнява с най-любимия ни „Кошмари преди Коледа”, но това пък е съвсем друга тема.

Тандемът Гутиерес/Дел Торо (кога пък намери време покрай „Crimson Peak”?) са се постарали изключително много детайлите във визията да бъдат свръх-изпипани, но при все цветната фиеста, мислите ли, че 20th Century Fox ще успеят да пласират филма, рекламиран като комедия, във вид на фамилно уикенд-развлечение?! В официалните анотации няма споменаване на мъртъвци, а едно витиевато „приключение в три свята”. Този-онзи, че и трети свят, любовни триъгълници, скелетни структури и как подобна тематика се възприема от малките фенове на Немо и Макуин-светкавицата, това предстои да разберем.

3D премиерата е насрочена за 17 октомври, героите говорят с гласовете на Диего Луна, Зоуи Салдана, Чанинг Тейтъм, Хектор Елизондо, Дани Трехо, Айс Кюб и – тъ-дъ-дъ-дъм – Пласидо Доминго! И като казваме, че предпочитаме по-мрачни истории, превърнали се в класика, това съвсем не означава, че няма да отдадем дължимото на „The Book of Life”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *