Повече от страхотният мини-сериал на НВО „True Detective” изстреля името на Кари Фукунага („Sin Nombre”, „Jane Eyre”) в стратосферата (сега се зачудихме откъде идва този израз и защо трябва да означава високо, след като това е един от най-ниските атмосферни слоеве), в резултат на което интересът към най-новия му кино проект е наистина голям.

Става въпрос за „Beasts of No Nation” (досега само сме го споменавали покрай друг възможен проект на режисьора), който е създаден по едноименния роман на Узодинма Иуала и разказва за малко момче, което след като в страната му избухва гражданска война, е принудено да се присъедини към група наемници, предвождани от страховит командир. В ролята на командира влиза Идрис Елба и точно него виждаме да гледа лошо на първата официална снимка от филма, разпространена от Focus Features.

Идрис Елба

Елба се размина с големите награди за ролята си на Нелсън Мандела в „Long Walk To Freedom”, но ни се струва, че с тази провокативна и пиперлива история, здравата литературата основа и с „горещия” Фукунага начело, този път може да му се получат нещата. На него и на младото момче, което ще изиграе главната роля.

Ето и един по-подробен синопсис:

Агу е младо момче в неназована държава в Западна Африка, което е привлечено към партизанска група, след като в страната избухва гражданска война. Травмиран от смъртта на баща си, който е убит от милицията, Агу е уязвим за опасния, но бащински характер на новия си командир. С разгарянето на войната, Агу става все по-отчужден от живота, който е водил преди началото на конфликта – живот с приятели от училище, църковни служби и време прекарано със семейството. Въпреки че ясно си спомня тези времена, реалността му продължава да пропада в неописуема бруталност, първичен страх и загуба на идентичност. Връзката му с командира се задълбочава, но става и все по-мрачна и приятелството с другите войници води до измамно усещане за нормален живот.

Сценарист и режисьор на „Beasts of No Nation” е Кари Фукунага, а засега Идрис Елба е единственият актьор, за който знаем със сигурност, че участва. Той изпълнява и ролята на един от продуцентите.

Премиера е предвидена за 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *