Преди да видим първия тийзър трейлър, имахме относително големи очаквания към предстоящата екранизация на романа на Луиз Лоури „The Giver” – и как иначе, при наличието на относително добра литературна основа (първият роман от поредицата на Лоури е един от най-големите young adult хитове, предхождащ модерната истерия започнала с „Хари Потър”, „Игрите на глада” и всички подобни), актьорско присъствие от калибъра на Джеф Бриджис и Мерил Стрийп и не на последно място, режисьор като Филип Нойс. Но в последствие нещата се промениха и в момента не ни пука особено за филма.

Въпреки че определено има известно подобрение спрямо първия тийзър и залага на един от по-нетрадиционните, но не и невиждани елементи на книгата с черно-бялата визия (на лишеното от всякакви емоции антиутопично общество), която постепенно преминава в цветна, най-новият трейлър, представен от The Weinstein Company, не променя отношението ни към филма и само затвърждава усещането за нещо „вече видяно” – усещане допълнително подсилено от използването на емблематичната, но изтъркана до немай къде („trailer-wise”) Lux Aeterna.

http://www.youtube.com/watch?v=wwN_HusyoH0

Че ще е лош, лош ще е, само дано е от ранга на „Дивергенти”, а не на „Скитница” например.

Като допълнение към трейлъра ви предлагаме едно видео зад кулисите, в което авторката на романа разкрива част от идеите зад филма и книгите, няколко снимки и порция „character” постери.

Режисьор на „The Giver” е Филип Нойс, а в ролите са Джеф Бриджис, Мерил Стрийп,  Брентън Туайтс, Кейти Холмс, Александър Скарсгард, Камерън Монахан, Тейлър Суифт и др.

Премиерата е предвидена за 15 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *