Дел Торо

Добри новини за всички почитатели на „железния млат и кървавия топор” и Гийермо дел Торо като цяло. Въпреки че „Огненият пръстен” („Pacific Rim”) не беше толкова успешен, колкото се надяваха всички – общо взето световният му боксофис, който е в размер на 411 млн., беше спасен от Китай, където изкара 111,9 млн. (повече отколкото в САЩ) –Legendary Pictures явно са останали доволни, защото официално са се съгласили да застанат зад продължението.

В кратко видео обръщение (което може да видите по-долу) Гийермо дел Торо обяви, че работи по няколко проекта, свързани с вселената на „Pacific Rim” – комиксовата поредица започнала с „Pacific Rim: Tales From Year Zero”, нов анимационен сериал и на-важното, върху „Pacific Rim 2”, който ще се появи по екраните на 7 април 2017-та. Дел Торо ще работи съвместно със Зак Пен и Травис Бийчъм и ни обещава повече кайджута и повече йегъри „kicking each other’s butts”.

Не можем да скрием, че като фенове на „Pacific Rim”, сме радостни от новината за това продължение, но ако трябва да сме наистина честни, трябва да отбележим, че щяхме да сме в пъти по-доволни, ако Дел Торо се беше захванал с „Хелбой 3” или, още по-добре, с „At the Mountain of Madness”. За сега обаче, тези два проекта остават мираж.

Но да се върнем на темата. В допълнение към горното видео, Дел Торо споделя още:

„Героите, които обичам, ще се завърнат. Райли, Мако, Нют, Готлиб и кой знае, може би дори и Ханибал Чау – но ще ги отведем в нови територии, които ще ни разкрият невероятни гледки и битки. Първият филм „постла сцената”, а сега сме готви „to have a blast”.

Засега не е ясно дали всички оригинални актьори ще се завърнат, но като знаем как се сключват договори в днешно време, особено за такива филми, ще се учудим, ако се окаже другояче. Ще ви държим в течение.

Преди Дел Торо да се отдаде изцяло на „Pacific Rim 2”, предстои да видим доста очаквания му сериал „The Strain”, както и споменатия във видеото „Crimson Peak”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Супер новина! Pacific Rim беше страхотно кино преживяване, дано втората част предложи още по-голямо зрелище и Дел Торо да ни радва все с готини проекти занапред. 🙂
    п,п. Яко е, че се вижда и Space Jockey-a на един от мониторите 😀

  2. Ако не реализира трети „Хелбой“ и филма по Лъвкрафт, заслужава адски огньове.

  3. Аз пък искам да се захване с продължението на WarCraft, защото той е един от хората, който знае как да го направи. 🙂 Но и на Питър Даксън няма да откажа – само си представете – визията на LOTR и нов доста по-масивен сюжет с множество батални сцени, а не ония противни хобити дето само разваляха филмите преди.

    А относно Pacific Rim 2 – о да определено, но след като не му дадоха да го режисира ме съмнява нещо да излезе от това. Дел Торо е визуален магьосник и само той трябва да си пипне нещата. Не ги разбирам тия от компаниите какви посерковци избират да режисират такива големи проекти?!

    1. Очилати, хомо, еврейчета 😀 ……… в твой стил казано