С интерес очаквахме първия трейлър на създадения по едноименния ТВ сериал от 80-те „The Equalizer” на Антоан Фукуа и Дензъл Уошингтън, за да видим дали филмът ще е поредният типичен филм на Дензъл Уошингтън или ще е един от изключително редките напоследък случаи, в които той ще покаже нещо ново и различно.

Е, трейлърът е вече тук и както често се случва, истината е някъде по средата. Преди да го видите, сюжетът с две думи: филмът разказва за командос от спец-службите, който инсценира собствената си смърт, за да живее спокоен живот в Бостън. Той обаче е принуден да прекрати идиличното си „пенсионерско” съществуване, когато спасява младо момиче и се изправя срещу изключително безскрупулен руски гангстер.

Определено Уошингтън си играе неговата си роля и по този параграф нямаме никакви изненади, но учудващо, филмът не изглежда мега-типично (всъщност изглежда, но не по онзи безобразен начин, по който очаквахме) и ни се струва, че имаме някакви шансове за нещо приятно развлекателно в стила на „Твърде лично”.

Единственото, което не ни допада (ама истински), е Мартон Чокаш, който е в ролята на злодея – доста се дразним на подобни клиширани, почти карикатурни образи.

Режисьор на „The Equalizer” е Антоан Фукуа, а в ролите са Дензъл Уошингтън, Клои Грейс Морец, Мелиса Лио, Хейли Бенет, Робърт Уолбърг, Дейвид Муние и Мартон Чокаш.

Премиерата е 26 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Дензъл надминава себе си в това да играе себе си. Пълното чао.