Мадс Микелсен

Що се касае уестърните и предстоящия фестивал в Кан, вече имаме изявен фаворит, който очакваме с повече от голям интерес, и това е „The Rover” на Дейвид Мишод с Гай Пиърс и Робърт Патинсън. Но ето, че сега се появява още един филм, който определено грабва вниманието ни. Става въпрос за датския уестърн „The Salvation” на продуцента на „ЛовътКристиян Левринг („The King Is Alive”, „The Intended”), който ще дебютира извън конкурсната програма в „Среднощната секция”.

Филмът е с участието на Мадс Микелсен, Ева Грийн, Джефри Дийн Морган, Джонатан Прайс, Ерик Кантона и Микаел Персбранд и разказва за бивш датски войник, чиито мечти за нов, по-добър живот за себе си и семейството му са разбити, когато съпругата и детето му са убити от местни главорези. Той успява да отмъсти за смъртта им, но така привлича вниманието на безскрупулен бандит и подчинените му. Вижте първия му трейлър.

Ако трябва да бъдем честни, трейлърът има доста проблеми – като ритъм и цялостен тон (а и музиката ни се струва доста неподходяща), но има неща, които ни харесват и определено смятаме да дадем шанс на филма. Все пак говорим за уестърн с Мадс Микелсен и Ева Грийн. Това, което може да ни откаже, е ако получи изцяло отрицателни оценки.

Още веднъж, режисьор на „The Salvation” е Кристиян Левринг („The King Is Alive”, „The Intended”), а в ролите са Мадс Микелсен, Ева Грийн, Джефри Дийн Морган, Джонатан Прайс, Ерик Кантона, Микаел Персбранд и др.

Датската премиера на филма е 22 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Бива бе. Микелсен е на ниво, ама трябва да внимава с тия роли, а Ева, ееех Ева!!! :D. Тоя лошия е доста зле.
    Абе тва слабичкото на 1:20 не е ли българин?!? Що ми се струва, че съм го гледал в някой наш филм.

  2. Интересен КАн се очертава. Прочетох, че освен Имоу и Ким Ги Док, и Джон Ву ще представя новия филм. 🙂

  3. Мадс Микелсон е може би най-добрия европейски актьор в момента.Има собствен почерк в каквото и да играе и определено придава ниво.Ще се гледа.

  4. Този чуден трейлър ме наведе на мисълта, че ако кино в днешно време се прави като се съберат 1 и 2 и 3 и 4 и 5 и 6 и 7 и 8 в пълна независимост от национална принадлежност …ние сме толкова извън всякакви културни процеси, че дори не знаем как да набавим 1 – какво остава да се опитваме да направим така, че проектите ни да имат всички 8 неща и свързаните с тях необходими ресурси накуп …