Life of Crime

Четири години изминаха откакто за първи път чухме за подготвяната екранизация по романа „The Switch” на Елмър Ленърд, в който за първи път се появяват познатите ни от „Джаки Браун” на Тарантино образи на Луис Гара и Ордел Роби, изиграни от Робърт Де Ниро и Самюъл Л. Джаксън, и две откакто за последен път писахме за нея. Оттогава насам настъпиха две промени: първо, Денис Куейд бе заменен от Тим Робинс и второ, заглавието на филма бе сменено от „The Switch” на „Life of Crime”.

В случай, че сега се включвате или сте забравили (все пак са минали години), историята в „Life of Crime” се завърта около Ордел (Ясин Бей, известен още като Мос Деф) и Луис (Джон Хоукс), които отвличат съпругата (Дженифър Анистън) на богат, корумпиран предприемач (Тим Робинс) и отправят искане за откуп от един милион долара. Работата е там, че бизнесменът не иска жена си обратно и вижда златна възможност да се отърве от нея, без да си цапа ръцете. Така двамата бандити и разгневената съпруга са принудени да изготвят нов план, с който наистина да ударят кьоравото.

Един от големите ни проблеми с историята е, че ужасно много ни напомня на класическата комедия от 1986-та „Безмилостни хора” с Дани Де Вито и Бет Мидлър, но понеже не сме чели книгата на Ленърд, когото ужасно много уважаваме (поклон пред паметта му!), нямаше как да ги сравняваме по-точно. Сега обаче имаме трейлър, който хвърля малко повече светлина върху тона на филма.

Да, има доста от „Безмилостни хора”, но има и достатъчно разлики, така че това ни притеснение отпада. Що се касае до всичко останало, в кадрите откриваме отчетливия и доста специфичен комедиен тон на Ленърд, което може само да ни радва, а и актьорските изпълнения изглеждат на висота. Определено ще хвърлим едно око на филма, само ако може Анистън да я няма…

Режисьор на „Life of Crime” е Даниъл Шектър, а в ролите са Дженифър Анистън, Джон Хоукс, Ясин Бей (Мос Деф), Уил Форте, Марк Буун, Айла Фишър и Тим Робинс.

Премиерата е 29 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако искаш да направиш наистина качествен филм, не кани Дженифър Анистън.