Батман срещу Супермен

Само няколко дни след като видяхме първата снимка на Бен Афлек като Батман в предстоящото продължение на „Човек от стомана”, което доскоро беше известно като „Батман срещу Супермен”, Warner разпространиха прес-съобщение, в което представиха новото лого на филма (виждате го по-горе) и обявиха официалното му заглавие: „Batman v Superman: Dawn of Justice”.

Не бихме казали, че това заглавие ни харесва, но поне не ни дразни и със сигурност не можем да разберем цялата дандания (с отрицателен знак), която се вдигна по форумите. Много важно, някакво заглавие – ако филмът е хубав, на кой му пука кака се казва? Пък и всички знаем, че никой няма да произнася цялото „Batman v Superman: Dawn of Justice”. Ще си избере или първата част, или втората.

Общо взето, заглавието е потвърждение на това, което стана ясно (а улики имаше и от доста по-рано), след като бе обявено, че Зак Снайдър ще се нагърби с режисурата на „Justice League” и „Батман срещу Супермен” ще служи за основа, върху която ще стъпи по-нататъшното разширение на вселената. Тоест, всичко си е в реда на нещата. Само се чудим, дали заради „v”-то (вместо „vs”) и на български „срещу” ще е съкратено – „Батман с Супермен: Зората на лигата”. Изглежда тъпо.

Режисьор на „Batman v Superman: Dawn of Justice” е Зак Снайдър, а в ролите са Хенри Кавил (Супермен), Бен Афлек (Батман), Джеси Айзенбърг (Лекс Лутър), Гал Гадо (Жената чудо), Рей Фишър (Киборг), Джереми Айрънс (Алфред), Даян Лейн (Марта Кент), Ейми Адамс (Лоис Лейн), Лорънс Фишбърн (Пери Уайт), както и Хелън Хънт, Калън Мълви и Тао Окамато.

Премиерата е 6 май 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Визуално филмът ще изглежда страхотно!
    Снайдер ще направи трилогия, но да не се заробва до пенсия с Лига-ви комикси…
    а да се занимава с разнообразни оригинални проекти – има свежи похвати и идеи.

    :P. S.: GOTHино изкуство в последната Прилепска игра:

    Official Batman: Arkham Knight Announce Trailer – „Father to Son“:
    https://www.youtube.com/watch?v=wsf78BS9VE0

    Official Batman: Arkham Knight Gameplay Trailer – „Evening The Odds“:
    https://www.youtube.com/watch?v=dxa34RatmSc