Крис Хемсуърт в ново „Смъртоносно оръжие” на Джъстин Лин

от на 2014-05-10
 

Джъстин Лин, Крис Хемсуърт

От години не бяхме чували нищо за евентуалното продължение (под една или друга форма) на емблематичната екшън поредица „Смъртоносно оръжие” и се надявахме, че сме се разминали и това ще е първият случай, в които класиката ще се остави да почива, а вместо това Холивуд ще избере да разкаже някоя оригинална история. Но да си мислиш подобно нещо – в съвременната ситуация, в която се рециклира не на кило, а на тонове, и се правят рибути и римейки на филми, които са излезли едва преди десетина години –  си е направо смехотворно.

Като доказателство за наивитета ни идва новината, разпространена от The Tracking Board, че работата по новия филм, който само условно ще наречем „Смъртоносно оръжие 5”, отново е възобновена и режисурата и главната роля са били предложени съответно на Джъстин Лин и Крис Хемсуърт. The Tracking Board съобщават още, че сценарият ще бъде написан от Уил Бийл („Гангстерски отдел”), а авторът на оригинала Шейн Блек ще бъде консултант. Според предварителната информация, историята ще се завърти около „синът на старо ченге, който се опитва да намери място в полицията”, което ще рече, че филмът ще е рибут-продължение.

Готови сме да се обзаложим, че нито Крис Хемсуърт, нито Джъсти Лин ще останат задълго свързани с проекта, но всъщност това няма голямо значение, по-важното е, че по филма се работи и Warner имат желание да привлекат популярни имена за „замазване на положението” – нещо, което се превърна в традиция за римейките през последните няколко години, въпреки че не помага много. Нищо чудно, особено предвид обявената история, включващо и старо (“for this shit”) ченге, да видим в епизодични роли и ветераните Мел Гибсън и Дани Глоувър.

Ще следим развитието на „Смъртоносно оръжие 5”, но отсега да си кажем, че в пъти повече предпочитаме да видим „Лоши момчета 3”.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Стефан Ст
  2014-05-10 at 13:09

  Да, нека направят Лоши момчета, да не пипат този филм.

  Отговор

 • SirStevancho
  2014-05-10 at 14:08

  I’m too old for this shit.

  Отговор

 • Pow R Toc H
  2014-05-10 at 16:13

  Бях останал впечатление, че си падате по подобни шитове. Имам предвид, че намирате позитивни неща в посредствени шитчета като новия спайди, па се прайте на ощипани моми за други новини от сорта. И тва ще ви хареса споко. :)

  Отговор

 • Кристиан Валентинов
  2014-05-10 at 21:54

  Днес четох, че Лин поемал новите серии на Борн…

  Отговор

 • Izumen
  2014-05-11 at 13:45

  Тази новина ми напомня, че скоро трябва да си пусна старите филми.

  Отговор

Коментирайте