На този етап няма какво ново да се каже за „Sin City: A Dame to Kill For” – в очакване сме на пълния трейлър, който да ни предложи по-добър поглед върху историята, повествователната структура и героите (нови и стари), за да можем да преценим по-добре дали филмът ще ни предложи нещо свежо и интересно или ще е поредното ненужно продължение, което лежи на стари лаври и рециклира до откат.

При това положение директно пристъпваме към представяне на причините за новината, които са натрупването на няколко рекламни ъпдейта: един трейлър отпреди няколко дни, който представлява по-кратичка версия на този, който видяхме в началото на март, и не предлага абсолютно нищо ново като кадри, два доста приятни постера, няколко снимки и поредица стилни сториборд визии, които са като излезли директно от комикса.

плакат

плакат

Режисьори на „Sin City: A Dame To Kill For” са Робърт Родригес и Франк Милър, а в ролите ще видим ветераните Мики Рурк, Джесика Алба, Брус Уилис, Джейми Кинг, Розарио Доусън и Пауърс Бут, както и свежите попълнения Джош Бролин, Ева Грийн, Джоузеф Гордън-Левит, Джереми Пивен, Джуно Темпъл, Джейми Чънг, Кристофър Мелони, Рей Лиота, Стейси Кийч, Алекса Вега и Денис Хайсберт.

Премиерата е 22 август 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. За такива като Джесика Алба е роден изразът „Ще й блъскам главата в таблата на леглото!“…

  2. Филми като „Град на греха“, „300“… си заслужават да се гледат заради оригиналната визия и сравнени после, графичните романи на Милър изглеждат като изчистен сториборд за историята.
    Вероятно ще се случи точно като с „300: 2“ – макар някои доста по-изпипани & зрелищни сцени заради по-новите технологии, няма да надмине култа на 1-вата част. Типично продължение с плюсовете & минусите.

  3. @Дринов
    До колкото съм наясно с това, какво ще е съдържанието на филма, основната история ще бъде „A Dame to Kill For“ с няколко странични, по-малки истории – тоест няма да е по модела на първия с три 40-минутни отделни истории. Което всъщност е доста добре, защото по мое мнение, ако историите бъдат подредени по качество класирането ще е That Yellow Bastard>A Dame to Kill For=The Hard Goodbye>The Big Fat Kill. От друга страна съм запознат само с първите четири томчета, а качеството на нещата, които Франк Милър пише през последните 15 години е доста ниско и оставам малко скептичен за останалата порция от филма.

  4. Кратките истории са доста по-обещаващи от това ,което предлага фрагментът ,чието заглавие носи и филмът. Макар и кратки имат много повече от атмосферата ,която ме заплени в The Yellow Bastard или The Hard goodbye. A Dame to kill for е по-простовата от към нарация и обрата е откровено тъп.

    Нещо не ми харесва от това което виждам от новият филм. Стилизацияте много по-силна и според мен доста “ предобря “ нещата. Светещата коса например много ме изкара от филма ,ако мога така да се изразя. В първия филм чисто белите елементи изглеждаха стилно макар и изрязани. Стояха си добре и впечатляваха.

    Музиката също не ми харесва. Подборът на музика в предната част подсказваше за ноар атмосферата на 50-те. Връзваше се с мръсните улички и канавките на подземният свят, който филмът изгражда. Сега ползват нещо доста “ модерно“ ,което отново някак бяга от естетиката на този свят.

    Дано да е само от трейлъра и да се изненадам приятно, но както каза Ивайло, нещата на Милър от 5-ти том на Sin City не обещават гледаема 3-та част.