Бебето на Розмари

Една от големите ни надежди за предстоящата двуепизодна телевизионна интерпретация на „Бебето на Розмари” на Айра Левин е, че Агнешка Холанд ще успее да вкара малко ретро привкус в историята, но без да имитира буквално класиката на Роман Полански. Първите официални снимки загатваха за тази възможност, но чак сега – с дебютирането на първия трейлър – може да видим нагледно дали тези ни надежди са оправдани и какви ще са атмосферата и цялостният тон на филма.

Честно казано, не сме доволни! Този Патрик Дж. Адамс е много зле. И не само, че няма ретро атмосфера, но няма и каквато и да е друга. Изглежда ни супер-евтино – от онзи тип евтиния, която свързвахме с телевизията, преди да започне модерният „ренесанс”.

Първото, което ни мина през главите, след като изгледахме трейлъра – нещо, което после прочетохме на още няколко места – беше, че в сравнение с това „Ханибал” изглежда като мегапродукция. Жалко, че NBC не са подходили по същия начин и тук. Разбира се, вината може да е на Холанд, но сме я виждали да се справя доста по-добре.

Но както и да е, въпреки трейлъра планираме да си причиним филма, когато излезе, за да може после да дуднем с чиста съвест.

Режисьор на „Бебето на Розмари” е Агнешка Холанд по сценарий на Скот Абът („Кралица на прокълнатите”, „Introducing Dorothy Dandridge”) и Джеймс Уонг („American Horror Story”), а в главните роли са Зоуи Салдана (Розмари Удхаус), Патрик Дж. Адамс (Гай Удхаус), Керъл Букет (Марго Кастевед) и Джейсън Айзъкс (Роман Кастевед). Партнират им Кристина Кол, Джъстина Кели, Оливър Рабордин и Вероника Росати.

Премиерата ще бъде по-късно тази година по NBC.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тъкмо допрочитам книгата и се позавързаха нещата 😀 Не съм гледал оригинала, но поне на хартия историята зарибява…