Последните няколко седмици поизостанахме с отразяването на рекламната кампания на предстоящия четвърти сезон на „Игра на тронове” и въпреки че се натрупаха един куп качествени ъпдейти – всеки от които сам по себе си заслужава отразяването, сигурно още щяхме да се мотаем, ако вчера не бяхме попаднали на една изключителна любопитна новина, свързана с емблематичния Железен трон!

От HBO България съобщиха, че в началото на април изграденият от мечове, висок над 2 метра и тежащ над 100 килограма трон от сериала ще пристигне у нас за национално турне и ще може да бъде видян от феновете в пет родни града. Повече подробности можете да откриете в официалното прес-съобщение най-долу, както и на фейсбук страницата на HBO.

А сега, ето пропуснатите ъпдейти, включващи два чудесни трейлъра, едно кратко и доста забавно видео за създаването на сериала „Long Story Short” (с участието на Чарлс Данс в ролята на разказвача), 25-минутен „recap” на събитията от шокиращия трети сезон „Politics of Power”, както и няколко страхотни рисувани плаката на Робърт Бол, които изобразяват по една „красива смърт” за всеки един епизод до момента.

Трейлъри
http://www.youtube.com/watch?v=lkKYEzmR92A

http://www.youtube.com/watch?v=xIASaUUwklk

Long Story Short
http://www.youtube.com/watch?v=L2p9dRl0yYo

Politics of Power

Ето и плакатите:

Повече подробности за плакатите може да откриете на сайта BeautifulDeath.

Четвърти сезон от „Игра на тронове” покрива втората половина от третия роман от поредицата на Джордж. Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед”, озаглавен „Буря от мечове”. Родната премиера е 7 април – по-малко от ден след американската, а потребителите на HBO GO ще могат да го гледат дори няколко часа по-рано.

Пет български града посрещат Трона от култовата продукция на НВО Game of Thrones

Тронът, за който в Game of Thrones се водят кървави битки на живот и смърт, пристига в България в началото на април.

Феновете на безпрецедентно популярния сериал, носител на „Еми и „Златен глобус”,  ще могат да разгледат Трона и да се снимат с него по време на националното му турне, което ще започне от крепостта Царевец в старопрестолния град Велико Търново, ще стъпи на пясък във Варна, ще посети Античния театър в Пловдив и ще завърши обиколката си в столицата.

Точният маршрут на Трона скоро ще може да бъде проследен на страницата на HBO Bulgaria във Фейсбук (www.facebook.com/HBOBG).

Тронът е висок над 2 метра и тежи над 100 килограма и винаги се придружава от строга охрана. Досега никога не е идвал в България; най-близката точка, до която е стигал, е Будапеща (където е седалището на НВО за Европа).

Новият сезон на Game of Thrones започва на 7 април, понеделник – първо в стрийминг услугата за видео по поръчка HBO GO (www.HBOGO.bg), без регистрация, а вечерта от 21:05 – и по телевизионния HBO канал, по-малко от 24 часа след американската си НВО премиера.

4-ти сезон на Game of Thrones ще бъде отново 10 серии. Сюжетът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин „Песен за огън и лед“ и е епична история за битка за власт. Действието се развива в измисления свят Вестерос, където летата и зимите могат да продължат с години, а жаждата за върховна власт, олицетворена от Железния трон,  е вечна.

Посланието на 4-ти сезон е Всички са смъртни (All Men Must Die = Valar Morghulis). Борбата за Трона продължава още по-ожесточена, а тайнствените думи Valar Morgulis и мистичният триок черен гарван са сред символите на новия сезон.

Според легендата Железният трон е направен от мечовете на враговете, които са се предали. 59 дни са били необходими, за да може от хилядите мечове да стане трон. Остриета и назъбени ръбове сочат във всяка посока и всяват страх у всеки, застанал пред него.

VALAR MORGHULIS

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Ама кой умира? 🙂
    Явно в днешно време няма как да се избяга от спойлъри. Добре че съм чел книгите. 🙂

  2. Аз точно по тази причина не чета коментари към текущи сериали, които са базирани на вече публикувани творби (например The Walking Dead), ама в конкретния случай злорадството ми надделя. 😛