Gateway

Уоу! Ето една наистина страхотна новина! Deadline съобщават, че Entertainment One („Живите мъртви”) и De Laurentiis Co. („Ханибал”) работят съвместно по адаптирането за малкия екран на класическия фантастичен роман „Гейтуей” на големия Фредерик Пол, който почина миналата година на 93-годишна възраст. В момента продуцентите от двете страни са в търсене на сценарист, който да се нагърби с проекта, като слуховете са, че вече има няколко доста сериозни кандидатури от страна на доказали се „шоурънъри”.

Гейтуей” е една от първите фантастики, които сме чели и има специално място в сърцата ни. Досега винаги сме мечтали за кино филм, но в светлината на своеобразната златна ера на телевизионните сериали, в която се намираме в момента, няма как да не сме доволни и от подобно развитие на нещата. Още повече, че като се замислим, телевизията е дори по-подходящ медиум за разказване на историята на Робинет и хичианците, която всъщност за първи път излиза на части в списание „Galaxy”. Така смятат и от De Laurentiis Co., които споделят:

„Телевизионният формат ни дава възможност да изследваме богатия свят на романа и на сложните му герои”.

За тези, които не знаят, „Гейтуей” е носител на най-престижните награди за фантастика – „Хюго”, „Небюла”, „Локус” и „Джон У. Кембъл” – и е първият роман (от общо пет) от поредицата на Фредерик Пол за свръх напредналата цивилизация на хичианците (тяхната първа „поява” е в повестта „Венериански търговци”), която е изчезнала преди милиони години, оставяйки редица артефакти след себе си.

Един от тези артефакти е станцията Гейтуей. На нея се намират космически кораби, с които авантюристи, изпълнени с надеждата за бързо забогатяване, се отправят на пътешествия с неизвестна посока и продължителност, които в повечето случай приключват със смърт. Един от тези авантюристи е Робинет Бродхед, който вече е вкусил от славата и богатствата. Чрез спомените си той се отправя назад във времето към самия себе си, на пътешествие по-опасно и смразяващо дори от това издигнало го на върховете на славата.

Стискаме палци и на краката да се получат нещата! Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. УОУУ!!!! Те това е новината на новините в последно време.. Супер. Жалко само, че наистина няма да е пълнометражен филм.
    Само да вметна на хардкор феновете като мен, че в моменнта както си седя вкъщи и пиша усещам подсъзнателниян ми поглед гледа на 2 метра зад мен на лавицата книги и гледа точно книжкиите на Гейтуей 😉

  2. Доклад от мисия

    Кораб 3-184, маршрут О19D140. Екипаж С. Кортис, А маккарти, К. Метсуоко.
    Време на пътуване 615 дни и 9 часа. Никакви съобщения от екипажа за местонахождение. Данните от сферичното сканиране са недостатъчни за установяване на местонахождението. Никакви характерни особености, които могат да се идентифицират.

    Резюме няма.

    Извлечение от бордовия дневник: „Изтече 281-ия ден. Метсуоко изгуби жребия и се самоуби. 40 дни по кънсо Алисия доброволно се самоуби. Още не сме стинали точката на обръщане, така че всичко това е напразно. Останалата храна е недостатъчна, за да се надявам да остана жив дори и да прибягна към Алисия и кени, които са непокътнати във фризера. Затова включвам на автопилот и взимам таблетките. Всички сме оставили писма. Моля ви да ги изпратите на адресите, ако този проклет кораб някога се върне обратно.”

    Отделът за планиране на мисии предполага, че един петместен кораб, снабден с храна за двойно по-голям екипаж и останал само с един човек, може успешно да завърши мисията и да се завърне.
    Мисията не е от голяма важност. Повтарянето и е безпредметно.

    П.С. Поздрави от батко ви Хайнрих 😉
    Стана ли ви интересно? 😉