Devil’s Knot

Покрай чудесния „Prisoners” на Дени Вилньов и по-специално покрай повече от прекрасния „True Detective”, в последно време изпитваме сериозен глад за качествени детективски истории и вдъхновеният от все още отворения криминален случай „Тримата от Западен Мемфис” „Devil’s Knot” на Атом Егоян беше проект, който очаквахме с голям интерес.

Причината да използваме „беше”, а не „е”, са отзивите, които прочетохме за филма и които са универсално отрицателни. Според тях не само, че той представя историята по не особено адекватен начин (и без каквото и да е отношение към бъдещето на случая), но и актьорските изпълнения, които по принцип бяха един от плюсовете на филма, са – цитираме – „atrocious”.

Сега! Принципно не вярваме безрезервно на подобни отзиви, но в случая те са подкрепени от най-новия трейлър на филма, който не изглежда особено добре. Вижте.

Жалко наистина, защото историята има страхотен потенциал. В случая, за да си начешем детективската краста, не ни остава нищо друго, освен да си припомним за пореден път „Зодиак” на Финчър и да изгледаме отново „True Detective”. Любопитството, свързано с конкретната история пък, може да задоволите с някой от документалните филми посветени на случая, като „West of Memphis”.

Режисьор на „Devil’s Knot” е Атом Егоян, а в ролите са Колин Фърт, Рийз Уидърспуун, Ейми Райън, Дейн ДеХаан, Стивън Мойер, Кевин Дюран, Брус Грийнууд, Елиас Котеас, Алесандро Нивола и Мирей Инос.

Премиерата е 9 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *