Нов сценарист и премиерна дата за „Прометей 2”?

от на 2014-03-25
 

Прометей

Сега, внимателно да минем през хронологията на скорошните събития, довели до въпросителната в края на тази новина, за да е точно всичко.

Преди няколко дни 20th Century Fox съобщиха един куп свои премиерни дати, простиращи се чак до 2018, сред които присъстваха „Върколакът 2” (3 март 2017), „Фантастичната четворка 2” (14 юли 2017), „Твърде лично 3” (9 януари 2015) „Франкенщайн” с Джеймс Макавой и Даниъл Радклиф (2 октомври 2015), „X-Men: Apocalypse” (27 май 2016), както и още едно-две неуточнени заглавия, включващи комиксов филм от вселената на Marvel (13 юли 2018) и по-важното, един все още неозаглавен проект на Ридли Скот (4 март 2016).

Разбира се, феновете на Скот веднага се захванаха със спекулациите и както се досещате, едно от най-често споменаваните заглавия беше това на подготвяния „Прометей 2”. Останалите „залагания” бяха за „Блейдрънър 2” (нищо, че той не е на Fox, в днешно време са възможни всякакви разпространителки сделки и рокади) и за някой все още неизвестен малък филм от рода на „Съветникът”.

Вчера The Wrap съобщиха, че техен източник е потвърдил, че така нареченият „Untitled Ridley Scott Project” наистина е „Прометей 2” и това ще е следващият филм на Скот, като снимките се очаква да започнат тази есен, веднага след приключването на постпродукцията на „Exоdus”. The Wrap също така съобщават, че към проекта е прикачен и нов сценарист. Това е Майкъл Грийн („Зеленият фенер”), с който Скот работи по „Блейдрънър 2” и който е бил нает да пренапише сценария доскоро подготвян от Джак Паглен („Transcendence”).

Майкъл Грийн

Всичко това е много хубаво, но Variety, които потвърждават, че Грийн е бил нает за „Прометей 2”, отбелязват, че не е сигурно дали Ридли Скот ще режисира и също така, че филмът все още няма официална дата, което хвърля малко сянка върху предположението, че на 4 март 2016 ще видим именно „Прометей 2”. Също така, филмът едва ли ще се казва така и като нищо може да е озаглавен „Рай”, каквато беше първоначалната идея.

Иначе, според The Wrap, сценарият на Майкъл Грийн ще бъде ориентиран в стила на „Пришълецът” и предишните части от франчайза (повече отколкото беше „Прометей”) и се очаква във филма да има няколко андроида от вида на Дейвид, които изглеждат точно като него. Тоест ще имаме няколко Майкъл Фасбендър-а, което си е плюс откъдето и да го погледнем. Както знаете, Фасбендър и Нуми Рапас ще се завърнат за продължението, а очакванията са да следваме линията на първия филм и да се отправим към родния свят на Инженерите.

За финал искаме да кажем само, че не сме от свръхразочарованите от „Прометей” – след няколко гледания на Blu-ray му даваме оценка между 6,5 и 7 – и ще очакваме продължението с голям интерес. Тоест, и в този случай можете да разчитате на нас за също толкова подробно и надъхано отразяване. Сигурни сме, че някъде там се крие страхотният филм, за който всички мечтаехме.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2014-03-25 at 18:07

  Ххаххаха ! Дринка обичам да съм прав! :)

  Цитат:
  За финал искаме да кажем само, че не сме от свръхразочарованите от „Прометей” – след няколко гледания на Blu-ray му даваме оценка между 6,5 и 7 – и ще очакваме продължението с голям интерес. Тоест, и в този случай можете да разчитате на нас за също толкова подробно и надъхано отразяване. Сигурни сме, че някъде там се крие страхотният филм, за който всички мечтаехме.

  Въпрос:
  Надявам се не съм много язвителен, ама аре тоя път пак как добре сте се надъхали, но обещавате ли, че този път ще има ревю от каквото и да е естество? 😉
  Щото предния път така се бехте надъхали, че направо се предъхахте накрая като пръдня в гащи :)

  Отговор

 • 2014-03-25 at 18:33

  Абе, относно правотата ти, аз оставам скептик към датата 4 март 2016. Ако въобще го видим този филм, не го очаквам преди 2017-та. Но ако все пак стане, ще се зарадвам. :)

  А за ревюто не обещавам нищо. За какво ти е? :)

  Отговор

 • heinrich
  2014-03-25 at 19:49

  Ми те така, да има какво да четем. Обичам ревютата :)
  А за датата и дали е Прометей ще видим :)

  Отговор

 • Ivcho
  2014-03-25 at 21:21

  Предпочитам да е Прометей но си мисля че няма да този филм.

  Освен ако не е имало готов текст за филма и този да са го наели да го преправя ако е нужно.

  Иначе ако сега започват да го пишат значи няма да е Прометей.

  Отговор

Коментирайте