Малко позакъсняла новина, пък и честно казано, не бяхме сигурни дали въобще да я пускаме – покрай предстоящия „Star Wars VII” на Дж. Дж. Ейбрамс има толкова много слухове, предположения и надежди, че няма как да проследим всичко, а и няма смисъл, имайки предвид какъв процент от всичките “новини” ще се окажат истина. Но пък за тази като че ли има някакъв шанс – преди време името на Адам Драйвър беше сред актьорите, с които Ейбрамс ужким се срещал и обмислял.

Сега разбираме, че е много вероятно – макар и на този етап без официално потвърждение –Драйвър да участва във филма и то в ролята на главния злодей, персонаж описван „като Дарт Вейдър”, което е доста смело изказване. Честно казано, допада ни идеята главен злодей (и главен герой въобще) да е по-малко известен актьор. А за нас си е почти непознат – ужким сме го гледали в „Линкълн”, но там въобще не сме си го спомняме сред десетките по-големи роли и по-известни негови колеги, а сериалът „Girls”, с който всъщност постигна някакъв успех, не сме го гледали. В „Истинският Люин Дейвис” обаче ни направи добро впечатление, така че му стискаме палци, ако действително участва в „Star Wars”.

Според нас на този етап са безсмислени всякакви коментари и предположения дали става дума за ролята на ситски лорд и ако да, за коя част от познатото дуо „master and apprentice” – както знаете, винаги са по двама. Рано е за официална информация, пък и ако ще е злодей в „Star Wars”, най-вероятно ще е сит. И имайки предвид възрастта му, шансовете са, че ще е по-младшият злодей. Това би се вързало и със слуховете, че става дума за важна роля в повече от един филм. Смята се, че точно това е причината за забавянето на официалното потвърждение – трябва да се намести сложната програма, която хем да включва снимките на няколко големи „Star Wars” филма, хем да не пречи на участието на Драйвър в „Girls”, за който вероятно има доста обвързващ договор.

Е, поне шефката му в „Girls” Лена Дънам (която е създател на сериала, изпълнява главната роля и е изпълнителен продуцент) изглежда доволна от успеха му. Тя пусна следните две съобщения в twitter акаунта си:

We’re VERY proud of Adam Driver re: Star Wars. He’s about to rip a hole in da force. Is that a thing? I guess I should see those movies?

И няколко минути по-късно, явно засипана от въпроси и разбрала колко категорично звучи горното:

I confirm nothing bc I know nothing bc I’m on a plane with my dad! I just like Adam more than almost anyone, and JJ Abrams a whole lot too.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Да – Лена Дънам е известна с това, че не е гледала Междузвездни войни никога – и обича да го повтаря като я питат; а Америка е известна с това, че знае как да открива, оценява и използва човешкия си капитал. Последен пример – Адам Драйвър с големите стъпала и щръкнали уши.

    Той беше чудесен в Girls – да си убедително автентичен чишит когато си млад е сериозно постижение – всички видяха, че има нещо в него. Но горната новина потвърждава за н-ти път, че всичко е възможно в страната на еди-кои-си възможности, защото меритокрацията в крайна сметка работи …

    Представете си една огромна страна – в която повечето хора са на мястото си – и дават всичко от себе си – или да го спечелят или да го запазят. И между постиженията и признанието в повечето случаи има обективна връзка.

    Представете си сега една много по-малка страна – в която никой не е на мястото си …и повечето не се опитват да гонят каквото и да било – или защото няма какво да догонят – или защото предварително се знае края на състезанието…Съответно няма никаква обективна връзка между признание и постижение – …

    Последната илюстрация: треньорът на ‘Лудогорец’ (или ‘Wild Forest-Man’ на буквален английски) – изглежда неочаквано интелигентен и …разсъдлив, говори някак различно от всички други познати футболни мутри, пардон фициономии, и взима решения, които – каква изненада – дават резултат. Бият Лацио … при това два пъти подред …С реален шанс да бият и Валенсия … Докато се опитваме да осъзнаем как това е възможно – загряваме, че никой няма идея кой е този треньор ебати и от къде се взе ? Същото е и за футболистите – уж български проект – обаче някак си законите на българската селекция тук са останали на заден план ….