Тарантино

Малко се забавихме с тази новина, за което нямаме извинение – обявяването на нов филм на Куентин Тарантино е празник за всеки уважаващ себе си киноман и би трябвало на момента и с настървение да се захващаме с отразяването на информацията, дори и тя все още да не е потвърдена, без да се мотаем и независимо от ситуацията, но важното е, че все пак стигаме до нея.

Точно преди четири дни Deadline съобщиха, че Тарантино е завършил най-новия си сценарий и става въпрос за уестърн, носещ работното заглавие „The Hateful Eight”. Разбира се, има малка вероятност това да не е истина – дори Deadline признават, че информацията им не е потвърдена официално, но предвид няколкото интервюта, които Кю Ти даде наскоро, смятаме, че шансовете да се окаже истина са доста големи.

Ето какво каза Тарантино при Джей Лено във връзка със следващия си проект:

„Не съм казвал на никого публично, но ще кажа жанра: уестърн е. Не е продължение на „Джанго”, но е уестърн. Толкова се забавлявах с „Джанго” и обичам уестърните толкова много, че след като се научих как да снимам такъв, си казах ОК, нека да направя още един, сега, след като вече знам какво правя.”

Тоест единственото несигурно нещо в случая е заглавието „The Hateful Eight”, но досега повечето работни заглавия на Тарантино са се оказвали финални, така че спокойно бихме могли да заложим, че и този път ще се окаже същото. Още повече, че той винаги е казвал, че иска да направи филм в традицията на „Мръсната дузина” и „Великолепната седморка”, а „The Hateful Eight” ни звучи като поклон едновременно и към двата филма.

Всъщност, най-несигурното в цялата работа – и то само защото е прекалено очевидно – е втората половина от новината на Deadline, които съобщават, че Тарантино вече е давал ранен вариант на сценария си на актьори, които иска да участват във филма, и двама от тях са (изненада!) Кристоф Валц и Брус Дърн.

С две думи, записваме си „The Hateful Eight” като един от най-очакваните предстоящи филми (привилегия, която Тарантино е извоювал за всеки един от предстоящите си филми от тук до края на кариерата си) и просто се ослушваме кои от любимите му актьори ще се завърнат и кои нови таланти ще се присъединят към екипа. Нямаме търпение!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Уф, нямам търпение. Ако покани и Клинт Истууд дори за няколко секунди, ще бъда най-щастливият човек на земята 😀

  2. Много добре! Харесвам уестърни, харесвам и Тарантино и Валц харесвам.
    Само дано Тарантино пощади Валц, че ми намирисва на преексплоатация.
    п.п
    Без Клинт Истууд, ако може! 😀

  3. Е, аз имах предвид на нещо подобно на това, което Тарантино стори с Франко Неро в Джанго … един вид реверанс към жанра и една от безспорните му легенди 🙂 Много ми се ще 🙂

  4. Великия Клинт в филм на Тарантино. Това бих искал и аз да го видя, пък макар и на кратка поява на Истууд… Все пак дедо ви Клинт е абсолютна легенда в уестърните.
    Необходимо ли е да припомням?
    http://www.youtube.com/watch?v=QJKM8UJTJC0
    http://www.youtube.com/watch?v=DDRNEwFOttw
    http://www.youtube.com/watch?v=8OkF6zrpJAQ
    И много други 😉

    А какво стана с Убий Бил 3? От 3-4 години си стои в in progres(pre-production)….. някакво арзвитие по темата?

  5. То и аз не виждам особен смисаъл за продължаване на историята, не че не може, но ще развали първите два и техния замисъл, история и т.н.