Много са „вървежни” трилърите, създадени по истински случаи. Сценаристът-режисьор Гарет Бaти е решил да се заеме с точно такава история, която включва мисионери и далечна, доста отблъскваща дестинация… Филмът му изглежда средняшки, да не кажем безинтересен, но все пак има елемент на съспенс, пък и да не забравяме, че невинаги можем да съдим за истинските качества само по един трейлър.

http://vimeo.com/83243304

В (доста) далечната 1998 година, през месец март, мормоните Травис Тътъл и Андрю Пропст са отвлечени по време на тяхна мисия в Саратов, Русия. Постепенно събитията преобръщат животите на всички замесени в историята. Главните роли са поверени на Корбин Алред и Маклейн Нелсън. Когато „The Saratov Approach” е пуснат в разпространение през есента, само в Юта за четири седмици от 33 киносалона събира 1 милион долара – което си е наистина хитово постижение!

Не е чудно, че след такъв „пробен” резултат разпространителите ще го пуснат в по-широка мрежа из Щатите. Току виж мисионерската тематика успее да „прокара” филма до по-голям кръг хора – може би очаквана реакция, като се има предвид стадния инстинкт на средностатистическия американски гражданин. „Офанзивата” стартира на 10 януари 2014 – пазете се от мормонска напаст!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Една забележка: Юта е център на мормонската общност. Да кажеш на това „успех“ е все едно да се изненадаш от успех на филм за Христос във Ватикана.

  2. дадада – ама от 33 салона един милион – милион все пак – представете си само този приход… това имам предвид, пък и за краткото време от 4 седмици, в което мормоните не се редят само на опашки за кино, а и трябва да ходят на работа (може би?)…