Технически погледнато, „първият” поглед към доста очакваната телевизионна екранизация на „The Strain” на Гийермо дел Торо и Чък Хоган (у нас излязла като трилогията „Напаст” – „Заразата”, „Падението” и „Вечната нощ”) беше преди месец, когато видяхме тийзър трейлър на сериала (пуснахме го като ъпдейт към новината за одобрението за цял сезон), но лично ние смятаме, че показаните в него кадри не са действителни, а са част от „viral” кампанията му, затова приемаме разпространените от Yahoo преди няколко дни снимки за първия ни „истински” поглед.

The Strain

The Strain - Кори Стол

Честно казано, имаме доста големи надежди за „The Strain”, който е един от най-очакваните от нас нови телевизионни проекти за годината и нямаме търпение да видим първия истински трейлър, за да придобием по-добра представа какво ни очаква.

Силно се надяваме визуално сериалът да не е решен във „found footage” стилистиката на тийзъра и да видим нещо по-класическо и кинаджийско. Съдейки по снимките и по участието на Дел Торо, шансовете за това не са малки.

За финал ви предлагаме да се запознаете с официалния синопсис на първия роман от поредицата „Напаст” „Заразата”, върху който е базиран сериалът.

Боинг 777 пристига на летище Кенеди и рулира към своята писта, когато изведнъж замира. Всички сенници на прозорците са спуснати. Всички светлини са загасени. Всички канали за комуникация мълчат. Екипите на земята не могат да дадат отговор какво се случва и затова на помощ е извикан екип от центъра за борба с биологичните зарази. Доктор Еф Гудуедър, ръководител на спешното звено приема обаждането и се качва първи на борда на самолета. Това, което открива, смразява кръвта във вените му. В една заложна къща в Испански Харлем бившият професор, оцелял след Холокоста, Абрахам Сетракян знае какво се случва и знае, че е настъпил моментът и войната започва… Започва битка от библейски мащаб, след като вампирски вирус заразява Ню Йорк и продължава да се разпространява по улиците. Еф и Сетракян, заедно с техния разнороден екип, трябва да открият начин да спасят града преди да стане твърде късно.

Режисираният от Гийермо дел Торо пилот на „The Strain” ще дебютира през юли по FX, а в ролите ще видим Кори Стол, Шон Остин, Миа Маестро, Натали Браун, Джонатън Хайд, Кевин Дюранд и Дейвид Брадли, който ще изпълнява овакантената от Джон Хърт роля на професор Сетракян.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ооо, нямам търпение 🙂 Много харесвам книгите и се надявам да се получи страхотен сериал 🙂

  2. Сега чак засякох някъде, че май Питър „Робокоп“ Уелър ще е режисьор на някои от сериите. 😀

  3. Първата книга (а без съмнение и останалите) е ужасно, ужасно глупава. Липсата на писателски талант на автора/авторите е наистина потресаваща. Нивото на книгата е като написана от четвъртокласник. Историята върви накъсано, нелогично, с безумно дълги описания на съвсем ненужни сцени, за сметка на това крайъгълните камъни на тази иначе идиотска история са претупани буквално в две изречения. Като цяло само хора, които намират списание Нов фолк за интелектуално четиво могат да харесат тази книга.