Въпреки че не е много-разкриващ, първият клип от едно тайнствено пътешествие загатва за приказност и „олд-фешън” атмосфера, които са доста привлекателни за не-толкова-малките и не-съвсем-пораснали киномани. „The Adventurer: The Curse Of The Midas Box” е филм под режисурата на Джонатан Нюман, по книгата на Греъм П. Тейлър, а ролите са поверени на Майкъл Шийн, Лина Хийди, Сам Нийл, Йоан Грифит и Анайрин Барнард (интересно, режисьорът изглежда е „залагал” на уелсци и тук-таме на англичани и ирландци за разкош!).

http://vimeo.com/83023297

Магия и битка с могъщо зло – това ни обещава сюжетът. Историята проследява 17-годишният Марая Мунди, чийто живот се променя из основи, когато изчезват родителите му, а по-малкият му брат е отлечен. Следите водят до Хотела „Prince Regent”, където лечебните води на терапевтичните бани са само намек за тайните, които се крият зад стените на сградата. Освен чудовища със склонност към отвичане на деца, ще има и отдавна изгубен артефакт, който дава неограничено богатство, но и унищожителни свръхестествени сили. В името на света и семейството си, Марая ще поеме риска да разкрие проклятието на кутията на Мидас…

Рискът при връщането назад във времето и опита да се пресъздаде романтично-приказна атмосфера от подобен тип е изпадането в театралничене – в момента, в който започнеш да търсиш обяснение защо нещо изглежда или звучи по определен начин, режисьорът просто се проваля. Тайната на подобни филми е да те държат в примката си, да живееш в тяхното време – надяваме се да се е получило, както беше с „Престиж” на Кристофър Нолан, например.

The Adventurer: The Curse Of The Midas Box” излиза на екран в Щатите и Канада на 10 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *