В разгара на Сънданс, опитите да се следи всичко най-интересно със сигурност няма да са толкова успешни, колкото ако бяхме командировани там, но все пак имаме възможност да „подхвърлим” една-две идеи, може пък да се отвори шанс да видим представители на независимите киноексперименти и у нас на кино. Ето как са се сработили режисьорът Алекс Рос Пери и Джейсън Шуорцман във филма „Listen Up Philip”.

Уау – чист Уди Алън от 70-те! Да ни прощава творецът-сценарист и режисьор Пери, ала стилистиката я е докарал – ако целта му е била да се върне във времето. Хубав колаж от интервюта, Елизабет Мос (като съпругата на главния герой) изглежда учудващо свежа, а Джонатан Прайс (в ролята на ментор) е повече от стилен.

Млад автор очаква с напрежение излизането на втората му книга и очевидно побърква всички около себе си – или те се побъркват от раздразнението и/или апатията му. Когато възрастният гуру кани писателя да гостува в уютната му лятна вила, творецът успява на тишина и спокойствие да се фокусира върху своя любим обект на съзерцание – самия себе си.

И това ако не е по Алъновски егоцентрична фабула – здраве му кажи! Премиерата на филма е на тазгодишния Сънданс Филм Фестивал в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *