Разбираме, когато даден филм се рекламира като „от режисьора на” или пък „от създателите на”, но доста се дразним като сложат „от продуцентите на” – все по-често срещана практика напоследък, особено в хорър жанра. Единственото по-тъпо е като изпляскат „от студиото, което ви представи”. А когато някой от изброените филми (в случая „Insidious”) не ни допада особено, ни обзема сериозен скептицизъм.

В случая на „Oculus” обаче сме доста по-позитивно настроени, защото чуваме доста добри коментари – още повече, на изминалия фестивал в Торонто той спечели второто място в избора на публиката в програмата „Midnight Madness”.

Oculus” разказва историята на Тим и Кейли Ръсел, чиито живот е завинаги белязан от ужасяващата смърт на родителите им – Тим дори е изпратен в специално болнично заведение. 10 години по-късно Кейли и Тим се събират отново, за да разкрият и унищожат зловеща свръхестествена сила – криеща се в старо огледало в стария им семеен дом, която е отговорна за трагедията.

Вижте обещаващия тийзър трейлър на филма, който не разкрива нищо от самата история, а набляга повече на атмосферата и стряскащите елементи.

На този етап филмът ни изглежда приятен и определено бихме му хвърлили едно око, ако (или когато) ни се отвори възможност.

Вижте още и официалния му „creepy” плакат.

Режисьор на „Oculus” е Майк Фланаган („Still Life”, „Ghosts of Hamilton Street”, „Absentia”), а в ролите са  Керън Гилън, Брентън Туейтис, Кейти Сакхоф, Джеймс Лафърти, Рори Кокрейн и др.

Премиерата е 11 април 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *