Рупърт Сандърс ще режисира игралната версия на „Ghost in the Shell”?

от на 2014-01-28
 

Ghost in the Shell

Не! (никой не ни пита) Напук на всичко – не! Знаем, че възгласите ни са абсолютно ненужни, подобно на човешки зов на Марс, заобиколен от изключени киборги, обаче – може ли пък толкова да нямат избор на режисьор?!

В продължение на 4 години към проекта „Ghost in the Shell” уж се „готвят” да пристъпят DreamWorks, като колебанията им са по отношение на най-главното действащо лице – режисьорът. Е, как можаха да си изберат пък точно Рупърт Сандърс? Не видяха ли какво направи със „Снежанка и ловецът”? Нали щеше да прави „Бони и Клайд в космоса”, имаше и проект за „The Kill List” по Фредерик Форсайт – „приказен стил в шпионажа”? Не му ли са достатъчни тези проекти, та протяга ръка към един от най-култовите аниме-филми, режисиран от Мамору Оши по мангата на Широ Масамуне? Вярно, искат да го направят пълнометражен игрален филм, но въпросът си остава – защо?

Ще има сценарий, който е дело на Уилям Уийлър; няма конкретен график за действие, но реализацията се очаква да бъде триизмерна. Всъщност, „прикрепянето” на Сандърс към проекта, при положение, че има толкова пълен работен график, може да означава още поне година-две мълчание по „Ghost in the Shell”, и после – видите ли – смяна! Дано да е с някой по-подходящ!

Сюжетът се очаква да е познатия – майор Мотоко Кусанаги от Отдела за обществена сигурност 9 преследва „Кукловода”, чиито престъпления включват високи технологии, хакерство и овладяване на различни умове и съзнания, но всъщност са заложени в неговия изкуствен интелект от хора на правителството и анти-терористичната агенция Отдел 6…

За да си припомните колко е добро анимето, предлагаме да видите отново как се ражда главният герой-киборг и да се вслушате в песента (споко, и ние не я разбираме), за да продължи денят ви с онова особено чувство за хармония, което все по-радко ни гостува…

http://www.youtube.com/watch?v=ed0_QuZJjS4

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте