Като цяло доста новини сме изписали за предстоящия „X-Men: Days of Future Past”, но не сме имали сериозен повод за скорошно включване – от трейлъра насам не сме писали новина, посветена на филма, и сега решихме, че е крайно време да отбележим набързо какво се случва около любимите ни мутанти на Marvel.

Започваме с информацията, която доста отдавна се върти из нета, но така и не намерихме време да отбележим досега – повече от половин година преди премиерата на „X-Men: Days of Future Past” научихме, че следващият филм от поредицата ще се казва „X-Men: Apocalypse” и премиерата му ще е 27 май 2016. Разбира се, засега не се знаят много подробности, но според първоначалната информация ще е по-близо до „Първа вълна” (вероятно без участието или със съвсем кратки появи на Патрик Стюарт и Иън МакКелън). И по-важното – Брайън Сингър се надява да режисира по сценарий на Дан Харис, Майкъл Дохърти и Саймън Кинбърг (първите двама ги знаете от „Х-мен 2”, а последния от „X-Men: Days of Future Past” и „Х-мен: Последният сблъсък”).

Ето какво казва Сингър по въпроса:

„Аз съм един от сценаристите и съм продуцент. Преговарям и да съм режисьор. Опитваме се да нагласим програмата. Аз бих искал да режисирам.  Още не съм решил дали в „Days of Future Past” ще има тийзър за „Apocalypse”, но нещо, което се случва в този филм причинява това, което се случва в онзи филм… Ще става дума и за историята на мутантите – далечното минало, произхода и така нататък. Това винаги ми е било интересно, мислейки за боговете ни, историята, чудеса и сили.”

С две думи, най-вероятно ще видим мутанта Apocalypse…

Но да се върнем към „Days of Future Past” и новите снимки, които се появиха преди няколко дни. Освен че виждаме Върколака (Хю Джакман), Ерик (Майкъл Фасбендър) и тръгналия да позастарява Чарлс (Джеймс Макавой), феновете на Beast (Никъкъс Холт) могат да се израдват на чисто новите му мускули и на якето, което очевидно не може да издържи на напрежението. Кой дави обаче, ние поне не можем да разберем. Ерик, може би?

Както сигурно сте забелязали, това е и първият ни поглед към чисто новия (за филмовата поредица, не за вселената на Marvel) мутант Quicksilver, за който имаше своеобразна битка с „Отмъстителите”. Еван Питърс е в ролята и честно казано, не сме сигурни, че ни харесва как изглежда. Разбира се, на снимката, в която на всичкото отгоре наднича над рамото на Фасбендър, не се вижда особено ясно, но ни се струва, че малко прекалено много си харесва прякора. Изненадващо, якето ни дразни повече дори от косата… И за тези, които се чудят дали във филма Quicksilver е син на Ерик/Magnito, нямаме представа, но е много вероятно да са пренебрегнали канона и двамата да нямат никаква роднинска връзка.

Последната подробност, която досега не сме споменавали, е участието на Toad, което беше потвърдено от актьора Еван Джонакайт. Ще го видим в ролята на по-младия Toad (просто не можем да го наричаме Жабока или нещо подобно), който ще изглежда доста по-различно от Рей Парк в първия филм. А и вероятно ще има съвсем дребна поява, имайки предвид колко много са героите във филма.

Режисьор на „Х-Men: Days of Future Past” е Брайън Сингър, а в ролите са Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс, Никълъс Холт, Питър Динклидж, Патрик Стюарт, Иън МакКелън, Ана Пакуин, Шон Ашмор, Елън Пейдж, Хали Бери, Даниъл Къдмор, Хю Джакман, Еван Питърс, Лукас Тил, Джош Хелман и др.

Премиерата е 23 май 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *