Режисьорът Джон Къран („We Don’t Live Here Anymore”, „The Painted Veil”) е направил филм по действителната история на Робин Дейвидсън, която през 1975 година с няколко камили започва поход от сърцето на австралийската пустош – Алис Спрингс в централната част на континента, до Индийския океан – разстояние от около 1700 мили или 2737 километра.

Tracks” се появи за пръв път на фестивала във Венеция през септември и впечатли публика и спецове с изключителна визия и много силно присъствие на Миа Васиковска, на която е поверена главната роля в пътешественическата сага. Май се мотахме по-дълго, отколкото е необходимо, с тази новина, защото изчаквахме да ни размине неприятното усещане от образа на Миа в „Only Lovers Left Alive”, но той само затвърди фактите – тя е добра актриса и именно затова като сестричката на несравнимата Тилда толкова ни издразни…

В „Tracks” Васиковска тя поема ролята на една жена, подгонена от миналото си, която се разбира много по-добре с животните, отколкото със себеподобните си. Около нея се навърта фотографа на National Geographic Рик Смолан (в ролята Адам Драйвър), който документира пътуването й, но и започва да чувства, че става все по-ангажиран емоционално с обекта на наблюденията си. Понеже много обичаме екзотични гледки – стискаме палци да имаме шанс да хвърлим повече от едно око на филма. За особеното усещане, което излъчва трейлъра, е „виновна” и музиката на M83 – жестокото им парче „Outro”.

Tracks” ще се разпространява в Щатите от The Weinstein Company, но все още няма фиксирана премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *