300: Rise of an Empire

Let it be shown we chose to die on our feet rather than live on our knees!”. Ах, класика. Вече сме споменавали, че въпреки че първият трейлър на „300: Rise of an Empire” успя да промени отношението ни на пълно презрение към филма до степен, че в момента в нас се прокрадва едно почти еретично желание все пак да му хвърлим едно око, в него ни липсваха изродите, кръвта и някоя глуповата надъхваща реплика – все неща, които изобилстваха в първия филм, и които, лично според нас, бяха в негов категоричен плюс.

Тази липса усетихме и в последвалия го UK трейлър, но ето че сега с дебютирането на най-новата удължена реклама на филма получаваме известно подобрение точно в тези департаменти. Лошото е, че въпреки тях, като цяло трейлърът не изглежда по-добре – малко по-дългичък и по-описателен е, отколкото трябва. Но поне разкрива малко повече от историята и става далеч по-ясно защо определят филма едновременно като предистория и продължение или като е в оригинал: sequel-prequel-midquel-parallel-origin story.

Абе, сериозна брадвичка ще е, но поне ще има една-две красоти (в това число и Ева Грийн) – нещо, на което не сме се и надявали предвид това, че филмът е сниман у нас.

300: Rise of an Empire” изправя Темистокъл срещу необятните сили на персите, предвождани от самообявилия се за бог Ксеркс, и срещу отмъстителния командир на персийския флот Артемизия.

Режисьор е Ноам Мъро, а в ролите са Съливан Стейпълтън, Ева Грийн, Лина Хийди, Родриго Санторо, Калън Мълви, Андрю Тиернън и др.

Премиерата е 7 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Защо винаги отричате и плюете всеки филм който е сниман у нас.

    Не го разбирам това нещо!

  2. Пичове, вярно че има и лоши неща в киното, ама вие на моменти направо прекалявате. Ако не е някоя извратена нискобюджетна продукция с напълно неизвестен режисьор или актьор, който вие сте си определили за божество, всичко друго е „брадва“, „евтиния“ и какви ли още не названия. На хората им харесват и такива филми. Да не говорим, че атакувате негативно и доста сериозни продукции. Но ваш си е сайта и можете да си пишете каквото пожелаете. Пък ние ще си ходим, така или иначе, на който филм преценим, че ни харесва.

  3. Аре бе, аз супер много се разсмивам всеки път от трейлърите на тоя филма. 😀 Как може да е нещо различно от „брадва“ и „евтения“. В една категория са като новия Ридик и въпреки това, нямам търпение да го гледам. 😀

  4. @Ivcho
    Кажи един филм, който е сниман у нас и е наистина, ама наистина, хубав.
    Като си помисля, че имаше слухове, че ефектите ще се правят в Бояна и… леле! И ти викаш, че не го разбираш това нещо.

    @EMPEROR
    Не знам за какво говориш. И на нас ни харесват подобни филми, това означавали обаче, че не са брадви? Атакували сме негативно. Ама, разбира се, че ще атакуваме щом има предпоставки, какъв е проблемът? И много ясно, че ще си ходиш да си гледаш каквото ти се иска, без значение какво мисли някой си пульо в интернет. И аз така правя.

    @Izumen
    Това е и моята позиция.

  5. „Евтинията“ няма нищо общо с бюджета, по същия начин, както „селянията“ не е свързана с географска принадлежност, а със състояние на духа.

  6. Колкото и хубави кадъра да видях в трейлъра, всички бяха погазени от физиономията на главния пич!
    p.s. thumbs up 4 eva

  7. @mimitar
    Зле е момчето, спор няма! 🙂

    @Svetly
    Рдриго е великолепен само в един филм – „Обичам те, Филип Морис“. 🙂

  8. Не съм го гледал, но след като чекнах едно клипче, да, прав си, като че ли там е малко по-„великолепен“. 🙂 🙂

  9. Днес отидох на развлекателен филм – първият след няколкото неразвлекателни, които гледах на киноманията … Трейлърите преди основната атракция беха много приличащи си един на друг – и съвсем като този по-горе … в един момент наистина се смесиха до неразчленимост … музиката все предвещава и добри актьори рецитират (ръсят) сентенции със стряскащ сетивата патос .. а когато движението забави ход, за да видим някой как виртуозно се пребива става най-кефско …

    Наистина ли може да се „развличаме’ само, ако сме на територията на хиперболата ?
    …Даже се питам има ли „стилистична фигура“, която да е по-най-на-най отвъд и след хиперболата – защото динамиката на всички (споменати) трейлъри е такава …

    В конкретния пример тук – след 40-тата секунда сме вече в хипербола – а има още цели 200 секунди от трейлъра, които следват….

    Мисълта ми е – когато нещо излиза извън (всякаква) обозрима (логична или естетическа) мяра – дали не се самоизяжда …дали не експлоадира из-от-вътре ?
    Изобщо – как едно нещо може да върви нанякъде, когато стартовата му позиция е в самия му край ?