Почитателите на култовата класика на Ейдриън Лайн („Флашданс”, „Фатално привличане”, „Девет седмици и половина”) от 1990 „Jacob’s Ladder” може да сметнат за кощунство новината, че и на този филм се подготвя римейк. Един автор е направил първия вариант, след това друг ще го преработва, като продуцентите по-скоро се стремят към филм-реверанс към оригинала, като ще бъдат включени съвременни проблеми, ситуации и персонажи, но „ще се запази историята, която изследва екзистенциални въпроси”.

Припомняме – в оригинала Тим Робинс е ветеран от Виентам, който се прибира у дома и се опитва да загърби ужасите на войната, развода и загубата на невръстния си син, но започва да има кошмарни видения наяве. Халюцинации и реалност се сливат и стават неразличими в този свръхестествен трилър.

Представяме си как ще звучи в този контекст „осъвременяването” – ветеран от войната в залива/Афганистан/Ирак е изоставен от съпругата си, защото не могат да се простят взаимно смъртта на детето им. Безпощадно и внезапно той е сполетян от кошмарни видения и потъва в шизофренни халюцинации, а те ще бъдат изследвани от умна психиатърка, която се влюбва в уязвимия герой.

И сега си представете Марк Уолбърг или „Чайника” в ролята на пехотинеца, за да е напълно-клиширана картинката. Не забравяйте, това са само фантазии – римейкът е в съвсем начален стадий на подготовка, а режисьорът му Джеймс Фоли („Glengarry Glen Ross”) не е обявил кой ще бъде в актьорския му екип. Ще видим какво ще измислят. А дотогава може да опресним спомените за оригиналния филм с трейлър.

http://www.youtube.com/watch?v=I0kW6xuxtPU

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Надявах се да е само слух, но римейкът май наистина ще се случи 🙁