MTV подготвя популярната фентъзи-вселена за телевизионна употреба, като пилотният епизод на „Мечът на Шанара” ще бъде режисиран от Джон Фавро („Железният човек” 1 и 2). Критиците на Брукс повтарят как бил заимствал жестоко от света на Толкин, само че пренася действието в един постапокалиптичен свят, в който атомна война е променила географията на Земята, а човечеството е мутирало в елфи и джуджета. Доказателство за успеха на книгата е и факта, че през 2014 и 2015 година предстоят да излязат още две продължения, почти 40 години след появата на оригинала.

Създателите на „Smallville” Ал Гоф и Майлс Милър са се заели със сценария, колектив в състав Фавро, самият автор Брукс и Дан Фара ще действа като изпълнителни продуценти.

Очаква се в основата на първия сезон да е втората книга – „Камъните на Елфите” („The Elfstones of Shannara”), като фокусът е върху внука на главния герой от първия роман и разказва част от историята на Елфите. Ето част от анотацията на конкретната книга, за да добиете малко по-детайлна представа в какъв свят ще ви предложи пътешествие тази поредица:

Изминали са столетия от победата над Брона и Четирите земи живеят в мир. Но на запад, в земята на елфите се надига зло, което сякаш не може да бъде победено. Магическото дърво Елкрис умира и заклинанието, което отблъсква демоните и възпира отмъщението им срещу мирните раси отслабва. Аланон се буди от друидския си сън, за да поведе още веднъж борба срещу мрака. Този път внукът на Ший – Уил Омсфорд, ще трябва да се изправи срещу най-големите си страхове и да опази единствената Избрана, която може да възкреси Елкрис. Защото по петите им в преследване се впуска Жътваря – най-страховитият от всички демони, решен да им попречи на всяка цена.

Не сме чели „Шанара”, но историята звучи като фентъзи сюжет за подрастващи, така че със сигурност ще се радваме да я видим реализирана от MTV. Може да се получи занимателна приказка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. С риск да ме изядат феновете, ама това си бяха баси и скучните книги :Д
    Особено втората и третата, които с малки разлики, копираха първата.
    И да, доста е взаимствал от Толкин, но аз не съм фен на втория, та това не ме бърка особено 🙂