Искам само да си представите какъв хейтърски вой щеше да настане (и с право!), ако новината се казваше „R2D2 няма да се появява повече в „Star Wars”. Написани, тези думи изглеждат още по-кощунствено. Все пак това е най-най-обичания малък робот в познатата ни Вселена (нищо, че прилича на прахосмукачка)!

Дж.Дж.Ейбрамс и президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди се снимаха с него като доказателство, че решението да го включат сред действащите „лица” е взето. Заедно с тях на сниимката са двама фенове на сагата, които са участвали в клуб на фенове-техничари, ловки в сглобяването на роботи, подобни на R2D2. Лий Тауърси и Оливър Стийпълс са се срещнали с Кенеди по време на лятното й пътешествие в Германия по покана на „R2-D2 Builders area” в инициативата Celebration Europe. Очевидно впечатлена от уменията им, тя ги е препоръчала „където трябва” и когато са започнали да сформират екипа, отговорен за ефектните персонажи, а.к.а. „creature effects”, двамата майстори са получили покана за работа – да правят дроиди на по-високо професионално ниво.

JJ R2D2

Работата по „Star Wars: Episode VII” ще започне през пролетта на 2014, като надеждата е през декември 2015 година да видим готова първата част от последната трилогия на най-естествено великата фентъзи киносага на всичкии времена. Странно е, че все още няма потвърдени актьори и/или персонажи, но ние се надяваме мистър Ейбрамс да не се мотае много-много и да спре да се държи потайно – да казва какво смята да прави, че овреме да го оплюем или похвалим. И да има време, съобразно реакцията на публиката, да променя решения и избор. Не че очакваме да го стори, но можем да си пожелаем, нали?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. да видим готова първата част от последната трилогия на най-естествено великата фентъзи киносага на всичкии времена…

    Дързост и Красота на голям екран??????

    Сега нека не ме разбират погрешно и фенове и хейтъри на Междузвеждни войни.
    Междузвездни войни /СТАРИТЕ!) за мен са велики филми и аз винаги страшно много ги харесвам / и винаги ще продължавам да го правя/. Докато пък от друга страна /НОВИТЕ!/ междузвездни войни са най големата простотия в историята на киното.
    Не съм запознат в детайли с вселената на Междузвездни войни, но знам че е огромна и необятна и честно казано има материал за поне 100 филма.

    Искренната истина на която се надявам е да направят някакви нови Междузвездни войни от вселената Междузвездни войни / нови непознати герои, нови истории и т.н /, в които разбира се да има препратки, намеци и т.н. към вселената на Междузвездни войни и старите филми, ккакто и някакви връзки към тях 😉

    Нямам нищо против Р2Д2 да се появи в новия филм, но се надявам, че няма да ми са налага отново да гледам как Люк Скайуокър как е… спал, в колко си е легнал, в колко е станал, в колко си е измъл зъбите, какво е ял и какво е публикувал във Фейсбук и Туйтър. Просто няма нужда да знаем всяка мунита от живота на Люки и компания.
    Има достатъчно герой и истории, които смея да твърдя, че са дори по-интересни и от историите и жизнения път на Люки и компания 😉

  2. Чак пък най-голямата простотия в историята на киното? Ако не бяха стараите филми, новата трилогия щеше да е еталон за детски филмчета!
    За предстоящите филми и аз предпочитам да са с нови герои, а да не се цикли на старо.

  3. Е, да, ама нали се сещаш, че Дисни винаги играят на сигурно. Страшно съм разочарован от това, в което превърнаха Пиксар, откакто ги купиха. Дали са почти 5 мрлд. за студиото на Лукас, следователно и дума не може да става за креативност, експерименти и т.н. Шансът новите серии да са добри поне колкото последните три клони към нула. Чел съм всички книги от вселената на „Междузвездни войни“, най ми хареса поредицата за върховния адмирал Траун.

  4. Е добре, Дрин може би се изразих прекалено буквално, но точно това имам предвид, което казваш.
    Просто не ми харесват, защото ги възприемам като някакви детски филмчета.. Абе не ме кефат. няма я тръпката… знаеш 😉
    П.С. Ако бяха анимиции сигурно щеше да са по хубави.
    А и са прекалено претруфени. Какво има предивд ли.
    То хубаво нещо са ефектите и нямам против тях ,но да правиш предистория на нещо, което съдършаже дух на оригиналност и креативност и в същото време да има плътността на примитивизма е готино, но да гледаш предисторий с много по „технологичен напредък“ от бъдещето не ми се връзва с представите за нещо готино.
    Най ми избожда очите точно това.
    Ако оставам неразбран ще го кажа по просто.
    Знаеш сега света на какво технологично ниво сме, нали така. Е все едно да гледам исторически филм за Римската империя, но с летящи коли, самолети, бластери от бъдещето и т.н. все едно с визията на Специален доклад на Спилбърг
    Е ,неможе да ме накараш, да харесам филм за миналото с по напреднали технологично джаджи от бъдещето 😉