Banshee

Не бихме казали, че „Banshee” е сред любимите ни сериали – историята изисква една идея повечко „suspension of disbelief” отколкото сме склонни да му дадем, но пък съдържа достатъчно положителни елементи, които задържат вниманието и ни карат да се връщаме към него и съответно да очакваме втория сезон.

Banshee” разказва историята на анонимен бивш престъпник (Антъни Стар), който след 15 години прекарани в затвора за кражба на диаманти от украински гангстер на име Рабит (Бен Крос) заминава за град Банши, за да намери съучастничката в престъплението му, бивша негова любовница и дъщеря на Рабит Анастасия (Ивана Миличевич) – сега женена с две деца. В Банши нашият протагонист си присвоява самоличността на новия шериф на града Лукас Худ, който е убит след свада в бар. Приемайки новата си роля на шериф, Худ е принуден да се справя с местния криминален бос Кай Проктър, докато се опитва да остане скрит от Рабит.

Сред достойнствата на сериала са високите „production values” – Cinemax определено не са пестили средства и от време на време има наистина впечатляващи неща, достойни и за кино филм със средно голям бюджет – както и насилието и голотиите. Нека не се лъжем, причината да не пропускаме по някой друг епизод от време на време са точно пикантните сцени, от които има предостатъчно, че и отгоре. Благодарение на една впечатляваща сцена от пилотния епизод, си имаме специално име за сериала, което за съжаление не можем да споделим открито, тъй като е прекалено просташко дори и за нас.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xzPy9AC82rw

Така, трейлърът определено обещава още от същото, което може само да ни радва. Още по-радостно е, че най-големите ни любимци Джоуб (Хуун Лий) и изключителната, извинете ни за израза, мръсница Ребека (Лили Симънс) ще имат централна роля и в този сезон. Но! Ако вземат, че утрепят някой от тях – а съдейки по кадрите, не е като да няма такава възможност – спираме да го гледаме на секундата!

Вижте и стилния официален „пълп фикшън” постер, както и идейните „character” тийзъри.

Banshee - плакат

Премиерата на втория сезон на „Banshee” е 10 януари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. много як сериал.ДА НЕ ЧУВАМ ЛОША ДУМА ЗА НЕГО!нАЙ ЯКИЯТ СЕРИАЛ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА

  2. Узумаки не бъди суеверен.Сериалът е хубав,макар че насилието е малко в повече.Нямам 100 лева да си взема пълното издание на блу рей от френският амазон
    Е има и други хубави сериали. Поне като няма хубави филми…или поне тук не пишете за тях…..онзи колумбийският фаворит на Сънданс ,,Между сушата и морето“ от миналата година,който ще разплаче и камък. Киното не е само комикси,а един от многото начини да разшири кръгозора…