В светлината на получаващия отлични ревюта „Игрите на глада: Възпламеняване”, станаха още по-големи очакванията за повече от прилично представяне на подготвяната от Нийл Бъргър екранизация на бестселъра на Вероника Рот „Divergent”. Вече не е важно (или достатъчно) само да се правят пари ала „Здрач”, сега филмът трябва да притежава и поне някакви достойнства.

Е, от „Summit Entertainment” смятат, че разполагат точно с такъв филм в ръцете си и са се наели да ни убедят в това с началото на една здрава рекламна кампания, която освен всичко друго цели да спечели за каузата и зрители, които не са се сблъсквали с романите на Рот, каквито сме и ние.

Засега не бихме казали, че те се справят особено успешно в начинанието си – защото поне ние не виждаме нищо, което да ни накара да ни пука за филма, но не можем да отречем, че най-новият пълен трейлър не изглежда като тотална абоминация, каквито бяха последните напъни в опит да се търси следващият „young adult” хит „Скитница”, „Красиви създания” или „Реликвите на смъртните: Град от кости”. Вижте.

Само нас ли ни напушва смях като видим Тео Джеймс да се пъне да актьорства? Не сме чели книгите и не знаем какъв е героят му там, но ни се струва, че е тотален мискаст. Той е един от най-сериозните минуси, които откриваме в трейлъра.

Като допълнение ви представяме най-новия официален плакат, както и няколко character постера, които дебютираха в интернет преди няколко дни.

В свят, в който предаността се определя от кръвните съюзи, изборът на каста решава целия живот. Кастите се превръщат в семейство. Това е редът в обществото, наложен след края на кървава война, опустошила цялата земя. Всяка каста представлява конкретна добродетел – Аскети (безкористност), Прями (честност), Безстрашни (смелост), Миротворци (разбирателство) и Ерудити (интелигентност). За Беатрис Прайър решението е между това да остане със семейството си или да бъде тази, която наистина е. Тя прави избор, който шокира всички, включително и самата нея.

Режисьор на „Divergent” е Нийл Бъргър, а в ролите са Шейлийн Удли, Тио Джеймс, Кейт Уинслет, Ашли Джъд, Тони Голдуин, Рей Стивънсън, Майлс Телър, Маги Кю, Мекай Пфайфър, Джей Кортни, Кристиян Мадсен, Зоуи Кравиц и др.

Премиерата е 21 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *