Stream Fest

Ето нещо интересно! Както знаем, онлайн платформите за легално разпространение на филми набират все по-голяма популярност като лесен, достъпен и най-важното евтин начин зрителите да получават достъп до продукции от целия свят.

Като естествено развитие и допълнение към тези платформи се явяват и онлайн фестивалите, предлагащи немислими доскоро алтернативи, поне що се отнася до разпространението на независими филми.

За първи път и България участва в подобен фестивал. Той се казва „Streams” и е инициатива на организацията EuroVoD, в която членуват онлайн VOD (video on demand) платформи от 11 европейски държави, включително и България, която се присъедини към групата през април чрез сайта www.netcinema.bg.

Всяка страна се включва в „Streams” с два филма от последните няколко години, които все още не са били разпространявани търговски на териториите на другите държави и всеки един от филмите може да бъде видян на всички платформи (тоест във всяка от държавите) в рамките на фестивал, който се провежда от 15 ноември до 15 декември.

Фестивалът включва филми от Франция, Германия, Испания, Великобритания, Ирландия, Белгия, Австрия, Швейцария и Исландия, а българските заглавия в програмата са „Love.net” на Илиян Джевелеков и „Подслон” на Драгомир Шолев.

Филмите, които можете да видите в рамките на „Streams”, са с най-разнообразна тематика и в различни жанрове: драми, комедии, документални и дори експериментални филми. С други думи, има за всекиго по нещо, така че не се двоумете и го разцъкайте.

http://vimeo.com/80260918

Streams

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Нямаше нещо, което да ми допадне, че да дам тези 2,40…очаквах поне някое заглавие от 2013-та, ала и такова нямаше…