Обичаме изненадите – особено ако са с адрес Европа. А след нешлифования диамант „Iron Sky” сме още по-доволни, когато става дума за финландска „завера”. „Big Game” е филм, чиито снимки са продължили почти 8 седмици и вече приключват нейде в Бавария; дело е на режисьора Ялмари Хеландер (втори филм след дебюта му „Rare Exports: A Christmas Tale”) по история, написана от него и Петри Йокиранта, а една от главните роли във филма е поверена на Самюъл Л. Джаксън. Предлагаме ви да видите първата официална снимка от филма.

Big Game - Онни Томмила и Самюел Л. Джаксън

До омълряния достолепен герой на Джаксън виждаме един хлапак – това е 13-годишният Оскари (в ролята Онни Томмила), който бил излязъл в гората да дебне елени, но попаднал на сваления от терористи „Air Force One” и неговия най-важен пасажер – президента на Съединените щати. Терористите не са се отказали от своята награда в „голямата игра”, но момчето има план как да бъдат надхитрени. Докато Пентагона наблюдава отдалече, Оскари и президентът трябва да оцелеят в най-невероятните 24 часа, които може да си представите.

Първата асоциация ни беше с така популярните в последните няколко години „Игри на глада” – само че тук реалността не е изкуствено-създадена и целта е да оцелее държавен глава. Обещанието е за сериозен съспенс и екшън с приключенски акцент – според режисьора „именно това са елементите, които привличат публиката към филмите”.

В актьорския екип на финландско-германско-английската копродукция са привлечени Фелисити Хъфман в ролята на директор на ЦРУ, Виктор Гарбер – ще бъде вицепрезидента на САЩ, Тед Ливайн – като генерал Ъндърууд, а също и Джим Броудбент, Рей Стивънсън и немския актьор Мехмет Куртулус. Режисьоърт Хеландер работи отново с оператора на дебютния си филм Мика Орасмаа, който е отговорен и за визията на „Iron Sky”.

Много европейски и щатски копродуценти са решили да подкрепят идеята за филм, като изрично се споменава, че това е първият проект, в който се включва Баварския филмов и телевизионен фонд – FFF Bayern чрез специалната си програма за международни копродукции. Altitude Film Sales са световни разпространители на филма, Entertainment One ще го пускат в Обединеното кралство, Ascot Elite отговарят за немско-говорящите европейски територии, а Nordisk – за Скандинавия. Ще ни бъде интересно да проследим развоя на новините около „Big Game” – очаквайте включване.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Iron Sky“ нешлифован диамант?! Идеята за нацисти на Луната е чудесна, но реализацията беше под всякаква критика – скапани диалози и ужасяваща актьорска игра – трудно изтраях 20-на минути, а имах големи надежди за този филм, па макар и би муви. Единствено ефектите бяха на ниво.

  2. „Iron Sky“ беше страхотен pitch-трейлър и с това трябваше да се приключи.