По същество: не бихме стигнали чак толкова далеч да кажем, че най-новият международен трейлър на подготвяния от Хосе Падиля абсолютно ненужен римейк на „Робокоп” ни харесва, но можем с чисто сърце да кажем, че това е първата реклама на филма, която не ни дразни ужасно много.

Наред с изобилстващия екшън, този път получаваме и малко повече от драмата на Алекс Мърфи/Робокоп. Надяваме се и във филма да има подобно съотношение.

Знаем, че вече доста сме мрънкали по темата, затова ще гледаме да се ограничаваме от тук насетне, но ни се иска само да споменем два бързи момента, които не сме споменавали досега и които не са ни по вкуса.

Първо, доста ни дразни това, че едната ръка на Робокоп е човешка – дори и да изпляскат някакво логично и драматургично защитено обяснение, пак ще недоволстваме – и второ, не ни харесва, че е толкова подвижен. Знаем, че има известна логика, но отсечените движения и роботската тромавост като цяло винаги са били едно от нещата, които са ни допадали най-много в образа.

Като допълнение вижте и няколко нови снимки.

В „Робокоп”, през 2029 г. мултинационалният конгломерат „OmniCorp” е в центъра на производството на роботи. Техните модели печелят американските войни навсякъде по земното кълбо и сега те искат да доведат технологията на „домашния фронт”. Алекс Мърфи е грижовен съпруг, баща и добър полицай, който прави всичко по силите си в борбата с престъпността и корупцията в Детройт. След като е смъртоносно ранен по време на изпълнение на служебните си задължения, „OmniCorp” използват изключителната технология на роботизиране, за да спасят живота на Алекс. Той се завръща на улиците на града с невероятни нови способности, но с проблеми, с които нито един обикновен човек не се е сблъсквал досега.

Режисьор на „Робокоп” е Хосе Падиля, а в ролите ще видим Джоел Кинеман като Алекс Мърфи/Робокоп, Аби Корниш, Майкъл Кийтън, Самюъл Л. Джаксън, Гари Олдман, Джей Барушел, Джаки Ърл Хейли, Дженифър Ел, Ейми Гарсия и Майкъл Кенет Уилямс.

Премиерата е 7 февруари 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Хареса ми. Добро темпо, нищо шокиращо тъпо, интересни етични въпроси и дори малко ми пукаше за героя. Но нищо запомнящо се и слаб край.Чудя се къде са отишли 100те милиона бюджет…

    Предвид качеството на филмите напоследък, не мисля че имаме основание да претендираме за нещо повече.

  2. Тоя филм ще го изгледам ей така – за кефче. Оттам нататък – колкото „Батман и Робин“ имаха общо с мега любимите ми Бъртънови Батмани – толкова и тоя черен бързак ще го свържа с култовия и много любим трудно подвижен и мрачен темерут…

  3. И ако трябва да сме откровени честни – този Робокоп е направен за младото поколение, което няма да хареса оригинала заради осемдесетарската му атмосфера.