Безброй пъти сме споменавали за огромната ни любов към „stop-motion” анимациите и за преклонението ни пред хората, които влагат къртовски труд в направата им, но никога не вреди да го направим още веднъж, особено когато имаме повод. Става въпрос за най-новата реклама на последния анимационен проект на „магьосниците” от „Laika” „The Boxtrolls”, който представлява смес от класически трейлър и видео тип „зад кулисите”, отдаващо почит на хората, в чиито ръце се ражда „магията”. Вижте!

They’ve got the whole world in their hands, indeed. Не бихме могли да се сетим за по-добра песен, която да съпровожда видеото.

От мига, в който видяхме първия му тийзър (а дори и от по-рано, тъй като чинно си чакаме всичко с марката „Laika”), „The Boxtrolls” не само стана най-очакваната от нас анимация за 2014-та, но се нареди и сред най-очакваните филми въобще. Съдейки по двете реклами и по предишните два филма на студиото – „Коралайн” и „ParaNorman” – сме сигурни, че ни очаква нещо специално.

The Boxtrolls” разказва за същества, наречени Boxtrolls, които живеят под улиците на Чийзбридж и вечер изпълзяват от каналите, за да крадат това, което жителите на града смятат за най-ценно: техните деца и тяхното сирене. Или поне такава е легендата. В действителност троловете са странни, но изключително мили създания, които отглеждат едно осиротяло човешко дете на име Егс като свое собствено. Когато зъл унищожител на вредители се заема със задачата да ликвидира троловете, Егс е този, който трябва да ги спаси – тях и целия Чийзбридж.

Режисьори на „The Boxtrolls” са Греъм Анабел и Антъни Стачи, а сценарият е дело на Ирена Бригнъл и Адам Пава, които екранизират романа „Here Be Monsters!” на Алън Сноу. Ролите озвучават Ел Фанинг, Саймън Пег, Ник Фрост, Тони Колет, Бен Кингсли, Ричард Айоади, Джаред Харис, Трейси Морган и др.

Премиерата е 26 септември 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *