Фреснадийо поема новата екранизация на „Гробище за домашни любимци”

от на 2013-11-03
 

Преди повече от две години за последно писахме за предстоящата нова екранизация на „Гробище за домашни любимци” на Стивън Кинг и тогава се очакваше Александър Ажа да режисира или поне такива бяха по-упоритите слухове. Не е ясно дали той действително е бил потенциален режисьор или само подхвърлено име, но така или иначе, след като нищо повече не се чу около проекта, ние предположихме, че се е разпаднал. Сега обаче разбираме, че не само все още съществува, но и има официален режисьор – Хуан Карлос Фреснадийо.

Въпреки че не сме огромни фенове на Френсадийо, трябва да признаем, че доста го харесваме и макар „Intruders” да беше по-скоро разочарование, все пак не успя да изтрие спомена от доста качествения „28 седмици по-късно”. Но докато към Фреснадийо имаме сравнително положително, но леко никакво отношение, към „Гробище за домашни любимци” изпитваме много, ама много силни чувства. Обожаваме книгата и дори сред заглавията на Стивън Кинг (на когото определено сме огромни фенове) за нас това определено се откроява, така че сме леко притеснени от тази нова екранизация – не защото филмът от 1989, на който се пада римейк, е нещо специално, напротив, просто ни се искаше да му намерят някой по-опитен режисьор с по-специфичен стил.

Разбира се, още е рано да се чудим какъв ли ще е крайният резултат. Да не забравяме, че името на Фреснадийо се споменаваше покрай още два римейка – „Гарванът” и „Шотландки боец”, пък досега не сме видели ни завърнали се от смъртта, силно гримирани отмъстители, ни воини със съмнителни акценти, които се обезглавяват един друг. Така че и „Гробището” няма да го чакаме, докато не научим нещо по-сигурно, като например начална дата на снимачния период или поне някакъв кастинг. Ще ви държим в течение.

коментари
 
Отговорете »

 
 • toto
  2013-11-05 at 15:45

  Ужас… след новината за Филип Марлоу, тази е следващата която ме побиват тръпки…

  „Гробището…“ е най страшната книга на Кинг, мое виждане… страшна заради човешкия ужас описан по несравним начин… скептик съм относно качествено заснемане на този роман. Голям скептик… ще наблегнат на свръхестественото и ще се осерат…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2014-08-09 at 22:58

  Лично на мен ми е любимата на Кинг. Трябва много да се постараят, за да спретнат качествен филм по подобен роман, но в ръцете на силен сценарист и режисьор може да се получи нещо наистина адски добро.

  Отговор

 • Начев
  2014-08-09 at 23:12

  И вие ли бе, пичове? „Гробище за домашни любимци“ е единствената книга, която усещах, че ме плашеше. Евала на тоя пич Кинг, написа хиляда лайна, но и няколко големи книги.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2014-08-09 at 23:43

  Интересно, нямам наблюдения Кинг да е писал лайна, камо ли пък хиляда.

  Отговор

 • Начев
  2014-08-10 at 00:22

  Ни съ прави.

  Отговор

 • Izumen
  2014-08-10 at 00:52

  Аз не съм чел нищо слабо от Кинг. Аз… всъщност… не съм… чел…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2014-08-10 at 13:03

  Абе аз съм чел няколко, които хич не са ми любими, а други за мен са си откровено слабовати. Примерно „Роуз Мадър“, „Проклятието“, „Момичето, което обичаше Том Гордън“, „Клетка“, „Гняв“, „Град Отчаяние“ и „Куджо“ са все заглавия, които не бих препоръчал, обаче дори и те са всичко друго, но не и лайна. :) Просто не ги намирам за кой знае какво, даже много от тях са с потенциал за разказ или новела, но пословичният Кингов литературен гигантизъм ги е превърнал в самостоятелни произведения.

  Отбелязвам все пак, че през последните 15 години чета Кинг доста спорадично и имам бая пропуски сред книгите му. От новите препоръчвам горещо „Джойленд“, „Доктор Сън“ и епоса за Кенеди.

  Отговор

Коментирайте