Земекис

В поредицата бъдещи проекти на Робърт Земекис се появи още един, и както става ясно – той ще е следващият. Режисьорът е решил да адаптира документалния филм на Джеф Малмберг от 2010 година „Marwencol” за Universal. Сюжетът пресъздава историята на Марк Хоганкамп, който през 2000 година е нападнат пред един бар от петима младежи, пребит е почти до смърт и изпада в кома. След девет дни човекът се събужда, без спомен за живот, семейство и приятели. Той не може да си позволи терапия и в опита си да се справи с травмата започва да строи белгийско селище от времето на Втората световна война в двора си; населява го с… кукли. Дава му името „Marwencol”, което произлиза от сливането между неговото име и на две приятелки – Mark, Wendy и Colleen. Куклите носят лицата на негови близки, дори на нападателите му. Миниатюрните образи му помагат да „избяга във фантастичен свят, в който могат да се случат различни неща”.

Според продуцентите на новия проект на Земекис, бъдещият филм ще се движи на ръба между реалността и фантазията, и определено има потенциал за силна главна роля, както и за интригуваща визия. Според The Hollywood Reporter, Земекис има амбицията да предложи на Леонардо ДиКаприо да изиграе главния герой, което наистина си е предизвикателство. Сценарият ще бъде дело на Каролин Томпсън („Едуард Ножиците”, „Кошмари преди Коледа”).

Още една екранизация изниква в „бъдещите творчески планове” на Земекис – става дума за романа на Кейт ДиКамило от 2006 година „The Miraculous Journey of Edward Tulane”. New Line се опитва да направи филм по него вече 7 години. Според Variety режисьорът официално е оглавил екипа, който ще разкаже за порцелановия китайски заек Едуард, собственост на 10-годишно момиченце, който пада отвъд борда на океанския лайнер „Queen Mary”, преживява много несгоди, преминава през ръцете на много хора и осъзнава, че присъщите му егоизъм и суета няма да му донесат добро. Действието се развива през 30-те години на 20 век, работата по сценария е поверена на Джеф Стокуел и предвид сложната технология на „motion capture”-кинематографията може да се очаква, че заешкото пътешествие ще се проточи във времето, за разлика от любопитния документален сюжет.

В очакване на новини за рисуваното приключение и за „кукления” автотерапевтичен проект, не пропускайте да хвърлите едно око на трейлъра на документалния филм „Marwencol”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *