Повече от фантастичната рекламна кампания на „Nymphomaniac” на Ларс фон Триер, която следим религиозно още от зародиша на филма, продължава с провокативна (че каква друга?) серия „character” постери, изобразяващи 14 от главните действащи лица на филма в момент на върховна наслада.

Плакатите нямат нужда от някакъв особен коментар, защото говорят сами за себе си. Искаме да кажем само, че очаквано женската половина е далеч по-привлекателна и секси от мъжката. Не можем да не се сетим за репликата на Джими Кар, че физиономиите на мъжете по време на оргазъм са същите като при опит да всмучат оцет през сълзните си канали. Но спокойно, в по-голямата си част, те не са чак толкова отблъскващи.

Ако в списъка ви с нещата, които искате да видите, преди да си заминете от този свят, е фигурирала физиономията, която Удо Кир прави по време на оргазъм, спокойно можете да сложите една отметка.

Очаквахме малко повече от Кони Нилсен, но рядко фантазиите се припокриват с реалността, така че и така няма да я върнем.

Сега сме в очакване на тийзърите към четирите глави, които не сме виждали до момента – както вероятно знаете, идеята е до официалната премиера на филма да видим по едно видео от всяка една от осемте части на филма.

Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Датската премиера е 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Най-добрата рекламна кампания на годината. Ето, това е филма, който очаквам, но най-много искам да видя NC-17 версията, обаче. Говори се, че Трир се завръща в Кан именно с нея!!!

  2. Ох, много харесвам Триер, обаче цялото това думкане на тъпаните ми идва в повече… точно от него най-малко искам „образцова рекламна кампания“!

  3. Agreed …

    Не съм сигурен дали ме заострят малките късчета от нещото –
    или просто взеха да ме фрустрират …или просто взеха да се повтарят след третото облъчване и след изненадващия, но някак съвсем адкватен (и достатъчен) първи кадър на Шарлот Гинзбург с двама наточени чернокожи нереза (ок ли е да се каже така?) ….

    Интересува ме крайният резултат – а не как той се закача с целокупната публика, която бленува за успешен филм-откровение предвид заявените теми. Триер целенасочено все повече натъртва и насища очакванията … Понякога се случва – когато най-много си мислип, че искаш – да не ти стане работата в суматохата….Триер много иска да ни комуникира това, което иска да комуникира – дано да няма фалове …

    По-горе – въпрос ми предизвиква само Шия Лебьов – който за разлика от останалите герои сякаш дръпва цигара и пикае почесвайки се СЛЕД съответния върховен момент – много делово го дава ….все едно наистина става дума само за секс без…. другото нещо …

    Освен – ако това не е начина по който той изживява въпросния върховен момент …

  4. Шая е толко слаб актьор, че и оргазъм не може да симулира като хората 😀

  5. Абсолютно противоречие е когато човек започне изказването си с „Ох, много харесвам Триер…“ и след това да принизи всичко онова, с което се бори цялото му творчество до елементарното сравнение на неговата out of the system рекламна кампания с всяка дуга, отнемайки ѝ изключителността, наричайки я „образцова“.

    На Нещото с малките късчета му се фрустрираха исканията. Нищо чудно, че понякога не му става работата в суматохата.