Финчър все още гравитира около „Black Hole”

Името на Дейвид Финчър се свързва с екранизацията на комикса „Black Hole” от години, но досега все нищо не се получаваше и вече бяхме абсолютно сигурни, че проектът е окончателно приключен, по него просто не се работи и не си заслужава въобще да го споменаваме. Сега обаче, покрай лекото раздвижване, решихме да му обърнем малко по-специално внимание, пък да но не се окаже напразно.

Black Hole” е серия комикси на Чарлс Бърнс, чието действие се развива през 70-те в Сиатъл и чийто основен сюжет се завърта около „the bug” – зараза, предавана по сексуален път, която води до физически (и доста неприятни) мутации в група тийнейджъри.

Преди доста време имаше идея Александър Ажа да режисира от сценарий на Роджър Ейвъри и Нийл Гейман, но според слуховете техният вариант е бил отхвърлен, когато Финчър за първи път се присъединил към проекта. Сега не е ясно дали има сценарий или поне сценарист, но поне отново се чува нещо – THR правят преговор на предстоящите заглавия на продуцентската компания на Брад Пит „Plan B” и споменават „Black Hole”.

По думите на Пит:

„Ние следваме разказвачите на истории и целта на малката ни „гаражна” продуцентска компания винаги е била да помагаме на комплексни филми, които имат нужда от малко помощ, за да прескочат препятствията”.

Black Hole” очевидно има нужда от помощ и се радваме, че ще я получи (идеята ни звучи доста интересно и смятаме, че под режисурата на Финчър може да се получи нещо ужасяващо добро), но докато не видим нещо по-сериозно и по-сигурно – като например потвърждение от Финчър, все още броим проекта за най-много потенциален.

Ще ви държим в течение, стига само да има някакво развитие, а междувременно на този линк към официалния сайт на Рупърт Сандърс можете да видите късометражния му 11-минутен филм „Black Hole”, който всъщност е екранизация на малка част от историята. Въпреки че дава някаква представа за историята, ако сте любопитни, не бихме се изхвърлили чак да го препоръчаме и смятаме, че няма да има дори и далечни прилики с евентуалната екранизация на Финчър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *