Седем години по-късно екипчето на Legendary Pictures, което си е играло на „пакост или лакомство” под ръководството на Майкъл Дохърти, е решило да работи по продължение. Кога да съобщят за това, ако не около този „култов” „празничен” ден?! Свръхестествени зли сили са отприщени и терорят горките жители на някакво предградие – „Trick ‘r Treat” дори се води модерна „класика” в хорър-комик-жанра (според очевидци/спецове). Приготвен за премиера в края на октомври 2007, след разни неразбирателства продуцираният от Брайън Сингър „Trick ‘r Treat” излиза на видео за домашно ползване две години по-късно.

Дохърти признава, че още по време на работата по първия филм се е бил размечтал „А колко ли хубаво би било, ако можех да направя поредица?” Той е твърдо убеден, че октомври трябва да е пълен с филми за Halloween или хоръри, защото това помни от детството си. Горкият човек! Може добре да пише, да е умел в режисурата – ама може ли да се измъчва с такива спомени? Точно те го карат да мечтае за поне по един филм годишно, или един на две години, в който свързващото звено да е Сам – зловещото, дрипаво същество, което се появява в различните части на „Trick ‘r Treat”.

Тъй като хорър-амбицията на Дохърти все още няма сценарий за продължението, то може да се снима реално през 2014 и да излезе (логично) на екран през 2015. Авторът е намерил вдъхновение за многото си мечтани истории в местата, на които е живял – „празникът в Охайо, Ню Йорк или Лос Анджелис е различен. Пък и времената са различни. Не виждам защо трябва да се ограничаваме в съвремието.” Ние даже бихмее му препоръчали да направи научно-фантастична серия – празникът Halloween в бъдещето, с футуристична визия и … всичко каквото там му се полага. За да добиете представа какво ви предстои, предлагаме да видите again трейлъра на „Trick ‘r Treat”.

Ако темата ви е любопитна, може да проследите и един разговор с авторския екип на филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment