Загатната любовна дилема – едно момиче, чиито годеник и щур бивш любим се конкурират за нейното внимание. Не е обичаен подход в българското кино да се разказва филма в трейлъра, но решението може би е за добро. Така зрителите ще знаят (до голяма степен) какво да очакват от историята и може би ще обърнат по-специално внимание на героите. Македонската актриса Ана Стояновска е в ролята на привлекателната Нели, а доказано добрият Валери Йорданов е тайната й, стара/неотминала тръпка.

Вяра, любов и уиски” е режисьорски дебют на Кристина Николова, неин е и сценария на филма, заедно с Пол Далио. Срещали сме в интервюта споменаване, че част от събитията във филма са вдъхновени от истински случки от живота на Кристина, което винаги е в „плюс” за искрения разказ. Като допълнение в посока естественост може би е и решението да се използва способа „камера от ръка”, към който много често изпитваме резерви – дано специфичната визия не попречи на публиката да прецени достойнствата на филма.

Предлагаме официален синопсис:

Млада българка се отказва от приказния си живот в Америка и се връща у дома при своя страстен приятел Вал, който обаче има саморазрушителни навици. Когато съвсем неочаквано в България пристига годеникът ѝ Скот, тя трябва да избере между уреденото бъдеще, което той ѝ предлага, и обречената любов с Вал.

Освен Стояновска и Валери Йорданов, във филма участват Явор Бахаров, Лидия Инджова, Джон Кийблър и др. Оператор е Александър Станишев. Филмът тръгва на екран у нас на 1 ноември. Пожелаваме му много зрители.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Сюжетната линия във филма е лишена от каквато и да била оригиналност, а действието се развива изкючително бавно, характерно всъщност за драматургията на сапунените сериали. Все пак „Faith, Love and Whiskey“ постига това, за което е финансиран: Да внушава на българките, че нямат перспектива с български мъже – алкохолици и наркомани, докато там зад океана ги чакат принцове със спортни тела и бели лимузини.
    http://www.aliceswonderland.eu/Alice-Propaganda_film32-bg.html