Все по-интересно развитие придобива историята на следващия режисьорски проект на Анджелина Жоли – „Unbroken”. На първата снимка, популяризирана онлайн (може да я видите по-долу), са тя и истинския главен герой, на когото са се случили събитията в бъдещия филм – Луи Замперини. Двамата са съседи в Холивуд и стават близки приятели след като Жоли започва работа по проекта. Тя попива с интерес всички подробности, които може да научи директно от извора, за да пресъздаде живота на Замперини на екрана. 96-годишният ветеран подарява на режисьорката златен медал, спечелен на едно от многобройните състезания, в които участва като млад, и Анджелина е обещала да го носи (като талисман?) всеки ден от предстоящия снимачен период на филма. Стартът на самите снимки ще бъде в близките месеци, някъде в Австралия.

Анджелина Жоли и Луи Замперини

Филмът е екранизация по бестселъра на Лора Хиленбранд „Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption” – биографичната история на Луи Замперини, бивш олимпиец и лейтенант от Втората световна война, който едва оцелява след разбиването на бомбардировача, на който служи. Заедно с още двама члена на екипажа се носят 47 дни из Тихия океан, преминавайки над 2000 миили, а след това е заловен и прекарва остатъка от войната в японски военнопленнически лагер, където е подложен на ужасяващи мъчения.

Проектът за създаване на филм по уникалната „сървайвър”-история датира още от 1957 година, когато Universal Pictures се сдобиват с правата да разкажат за живота на Замперини. Според тогавашния план филмът е трябвало да послужи за полиране на звездния блясък на Тони Къртис след ролята му на Антонин в „Спартак” на Кубрик. Доста години минават преди да се появи през 2010 книгата на Хиленбранд, а Universal купуват правата още същия декември.

Анджелина се е доверила на Джак О’Конъл (познат най-вече от ТВ-поредица „Skins”, ще го видим догодина и в „300: Rise of an Empire”) за главната роля във филма, а самият Замперини му разрешил да облече неговото военно яке в един от дните, посветени на разкази за миналото. Актьорският екип допълват Гарет Хедлънд, Домнал Глийсън и Алекс Ръсел. Както вече сме ви информирали, Джоуел и Итън Коен са автори на последната версия на сценария, а филмът би трябвало да излезе на екран на Коледа 2014.

А ето какво казват двамата главни действащи лица в проекта:

Анджелина Жоли:

„Ще бъде много трудно да се направи филм, достоен за този велик човек. Дадена ми е възможност, която за мен е голяма чест, и аз ще направя всичко по силите си, за да пресъздам вдъхновяващата житейска история на Луи. Целият екип на филма споделя тази невероятна отговорност. Подобно на всички читатели на книгата на Лора и на хората, които обичат Луи и му се възхищават, аз съм истински негов почитател. Щастлива съм, че имах възможност да науча толкова много от него – той наистина ме направи по-добър човек.”

Луи Замперини:

„Анджелина притежава неизтощима енергия и аз зная, че тя ще разкаже правилно историята. Получих много писма и разговарях с много хора, които споделяха, че книгата на Лора им е помогнала за преодоляване на трудни периоди в живота. Вярвам, че чрез филма посланието ще стигне до още повече хора – най-важно е да не се предаваш.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *