Beautiful Stories for Ugly Children

Независимо от това дали сте почитатели или не ви пука за комикси, в момента, в който към проект за екранизация на рисувани истории се „прикрепи” режисьорско име – нещата се преобръщат кардинално. Подобно на много зрители, част от екипа на ОК никак не си падат по клоуни, обаче именно с такъв образ върху корицата стартира антологията комикси за възрастни на DC „Beautiful Stories for Ugly Children”. Първата се нарича „A Cotton Candy Autopsy”, както и бъдещият филм, режисиран от Дерек Сианфранс. Поредицата от 30-ина рисувани книги е дело на автора Дейв Луапре и художника Дан Суитман, издавани са между 1989 и 1992 година. Първата стартира с един изгорял цирк и група „приятели”, които успяват да избягат и поемат на странно, криминално пътешествие.

Режисьорът на „Blue Valentine” и „The Place Beyond the Pines” споделя, че ще работи по сценария на бъдещия филм заедно със съсценариста на „The Place…” – Дариус Мардър, ясен е един от ангажираните актьори – Бен Менделсон, а Сианфранс определя проекта като „шантав филм”. За момента няма други подробности около начална дата или екипа на „A Cotton Candy Autopsy”.

Междувременно Сианфранс е свободен от HBO-поредицата „Muscle”, но DreamWorks са го ангажирали за адаптация по романа на М.Л.Стедман „The Light Between Oceans” (за пазач на фар в Австралия, който отглежда случайно намерено дете). Говори се, че Focus Features също ще придвижат работата по екранизацията на „Those Guys Have All the Fun: Inside the World of ESPN” – книга с интервюта, която разказва историята на кабелната телевизия The Entertainment and Sports Programming Network, стартирала през 1979 година – и този проект също е свързан с името на Дерек Сианфранс като режисьор. Дано да му остане време, което да посвети на … пияни клоуни и страховити комикси за възрастни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „The Place…“ беше мноого добър. 1-3-2 ми е подредбата на отделните епизоди в него 😀