Никол Кидман екранизира „The Silent Wife”

Винаги е добре да имаш козове в кинобизнеса – тайни или явни, важното е да са сигурни! В този смисъл Никол Кидман прави добро впечатление: с известен брой проекти, под които стои нейното име, и ако някой отпадне – замества го друг. Компанията й Blossom Films е придобила правата върху романа на Сюзън (А.С.А.) Харисън „The Silent Wife”, който излезе в Канада, САЩ и Великобритания в края на юни. Има една трагична подробност, свързана с впечатляващия психологически трилър – книгата е дебютна за канадската авторка, която губи борбата с рака два месеца преди издаването на творбата. Както споделят приятели и колеги на Харисън, малка утеха може да бъде фактът, че тя е видяла успешния старт на романа си – с множество положителни отзиви и договори с издатели от цял свят, „The Silent Wife” бързо се превръща в международна сензация.

Гарантиран от интереса на Кидман, романът има всички условия да се превърне в интересен филмов проект. Познавачи на материала подхвърлят, че променливите перспективи, играта с авторовата гледна точка могат да провокират дързост в режисьорския подход – може пък именно това да е привлякло Кидман към романа. Тя има желание да продуцира и да изпълнява главната роля в бъдещия филм, а ето и за какво иде реч в историята:

Джoди и Тод имат проблемен брак. Почти всичко в живота им е изложено на риск (включително разкоша, който е част от ежедневието им в Чикаго), когато тя – убийцата и той – жертвата се втурват безразсъдно към фатално-трагичен развой на събитията. Той е роден измамник. Тя е въплъщение на отрицанието. Той се подвизава в много светове. Тя обича да договаря резултати. Той решава да играе сериозно, на сигурно. Тя няма какво повече да губи… Разказан от името на различни герои, „The Silent Wife” е посветен на един разпадащ се брак, на една двойка, която не може да избегне катастрофата – без отстъпки, но и без изпълнени обещания. Романът е увлекателно силен и неустоим за читателите.

Този проект звучи вдъхновяващо – ще се надяваме в един бъдещ етап и да изглежда така. Тепърва предстои търсене на сценарист за адаптация, пък и избор на актьори, но попадне ли ни интересна информация по темата – ще споделим, при това не само защото обичаме Никол!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *