Играта приключи. „Премълчаваната история на САЩ” на Оливър Стоун, Питър Кузник спечели:

Диана Енчева

Представител на „Операция Кино” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!
______________

След като направи поредица филми, с които разби илюзиите на американците, режисьорът Оливър Стоун се зае да доунищожи всички митове от миналото на страната си. Документална телевизионна поредица за скритите аспекти от историята на Америка бе последвана от книгата „Премълчаваната история на САЩ” в съавторство с историка Питър Кузник, която излезе на български с логото на издателство „Милениум”. Тя разкрива доста грозни моменти от последните 200 години в Съединените щати. Според Оливър Стоун е много важно съвременните американци да са наясно как ги възприема останалият свят. Смята, че сънародниците му трябва да познават миналото си такова каквото е било, за да могат да градят бъдещето си.

Още в началото на книгата режисьорът на „Роден на 4 юли” задава въпроси, на които в края ѝ се опитва да отговори. „Защо такъв нищожен брой хора – независимо дали цифрата понастоящем е 300, 500 или 2000 – контролират повече богатство, отколкото всичко, което притежават трите милиарда най-бедно население в света? Защо се позволява на шепа богати американци да упражняват такъв контрол върху вътрешната, външната политика и медиите в САЩ, докато в същото време реалното влияние и стандартите на живот на широките маси все повече се свиват? Защо американците приемат покорно факта, че постоянно са следени и наблюдавани, че правителството се меси в живота им, че гражданските им права се нарушават, а личната им неприкосновеност просто липсва – нещо недопустимо за основателите на нацията и за по-ранните поколения?”, пише Стоун.

Един от вас ще разбере какво крият правителствата на САЩ, като спечели книгата, отговаряйки правилно на въпроса ни:

Колко епизода от филмовата „Премълчаваната история на САЩ” излязоха вече?

а) Осем
б) Десет
в) Единадесет

Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 20 октомври (включително)!

„Премълчаваната история на САЩ” на Оливър Стоун, Питър Кузник

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *