То бива липса на въображение, то бива „надничане на съседния чин”, ама кинаджиите вече съвсем се излагат с паралелни и/или припокриващи се тематики. Вече втора година наблюдаваме втренчване в бийт-поколението – покрай „По пътя” на Валтер Салес и напоследък с дебютния филм на Джон Крокидъс „Kill Your Darlings”. Затова ще извинявате известния скептицизъм, с който ви представяме нов трейлър на „Big Sur”.

Красотите и приятния саунд „ала 50-те”, с който запомнихме първия трейлър на филма, чиято премиера беше през януари в програмата на филмовия фестивал Сънданс, вече ги няма – отстъпили са място на по-ударно, енергично вкарване на сюжетни акценти. Най-важна е битката на Керуак със славата (след излизането на „По пътя”), пиенето и отчаянието от липсата на път и смисъл.

Не че всеки не изпада в подобни размисли, в определени периоди от живота си, ама колкото обичам усещането за бунт и свобода у битническото поколение, толкова ненавиждам мъже, които в безпаметно самосъжаление надигат бутилката – аман от подобни кадри! Няма такова нещо като „неспособен да се справи” – това е учтивият израз за „депресиран страхливец”, а ние искрено се надяваме персонажът на Бар да не „изпълва” тази характеристика.

За затвърждаване на впечатленията от трейлъра, предлагаме и известно количество снимков материал.

Big Sur

Big Sur

Big Sur

Режисьор на „Big Sur” е Майкъл Полиш („Twin Falls Idaho”, „The Astronaut Farmer”), Жан-Марк Бар влиза в ролята на Керуак, Джош Лукас ще видим като Нийл Касиди (в някои ракурси актьорът изумително напомня младия Пол Нюман, или само ни се привижда?!), а Кейт Босуърт ще бъде любимата (и на Керуак, и на Касиди) Били. В останалите роли ще видим Хенри Томас, Балтазар Гети, Рада Мичъл, Антъни Едуардс и др.

Филмът е създаден по едноименния роман на Керуак, като с това име се обозначава „големият Юг” – част от централния бряг на Калифорния. След Сънданс, през април филмът бе представен на фестивала в Сан Франциско, в средата на септември се е срещнал с фестивалната публика на „Film by the Sea” в Холандия, а от 1 ноември може да бъде видян на кино в Щатите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *