Скарлет Йохансон

Ако времето от новината, че  Скарлет Йохансон ще се превъплъти в сексапилно извънземно в подготвяната от Джонатан Глейзър екранизация на фантастичния роман на Майкъл Фейбър Under the Skin”, до първите неофициални снимки ни се стори като десетилетия, то това от снимките до първия трейлър го усетихме като цяла вечност. И наистина, двете години, в които филмът беше в постпродукция, не са никак малко време.

В крайна сметка обаче, „Under the Skin” е вече готов и дори имаше своята премиера във Венеция и на фестивала в Telluride, а покрай тях (и предстоящия показ в Торонто) ние получаваме шанс да видим първия тийзър трейлър, който е доста по-различен, отколкото очаквахме.

Изключително ни радва фактът, че не откриваме абсолютно никакви прилики с „Видове”, който веднага изниква в съзнанието, когато човек за първи път чуе историята на филма. Първосигналната ни асоциация, свързана с кадрите, е Дейвид Линч и ако целият филм е в подобен стил, не е трудно да разберем защо някои хора биха могли да имат проблеми с него.

Що се касае до нас, ние очакваме този филм от мига, в който чухме за проекта и че Скарлет Йохансон ще изпълнява главната роля, но сега желанието ни да го видим е още по-силно – сай-фай хорър ала Линч, в който Скарлет пелечели похвали не само за естетическото си присъствие (в интерес на истината, виждали сме я далеч-далеч по-сексапилна), но и за актьорското си изпълнение, не е за изпускане.

В „Under the Skin” Скарлет Йохансон е в ролята на извънземната Лора, дегизирана като хипнотична и естетически перфектна жена. Въоръжена с ненаситна сексуалност, тя броди из изключително красивите и въздействащи пейзажи на Шотландия, търсейки да залови човешки същества, за да ги унищожава и евентуално да ги изпраща на родната си планета. Лора е убийствено ефективна, но с течение на времето е привлечена и в крайна сметка променена от сложността на живота на Земята. С новооткритата човечност и отслабването на извънземното в нея, тя се озовава в сблъсък със собствения си вид. Разказан от нейната гледна точка, филмът представлява един уникален поглед над нашия свят през очите на извънземен пришълец.

Режисьор на  „Under the Skin” е Джонатан Глейзър („Sexy Beast” и „Birth”), а в ролите са Скарлет Йохансон, Пол Браниган, Кристоф Хадек, Скот Даймънд и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. абе с риск да се получи като с „Лисицата и гроздето“ , ама кво й е секс – символ – хартбрейкърското на Черната вдовица? Голям гъз /във всеки филм/ шкембе и паласки в този