Мрачна комедия и добро екранно взаимодействие между Пол Джамати и Пол Ръд – това е обещанието за „All Is Bright”, и въпреки че ни е малко рано за коледни дръвчета, те са важна част от повествованието и присъстват осезаемо в трейлъра на филма с оптимистичното заглавие, режисиран от Фил Морисън („Junebug”).

Циничният подход към коледната тематика действа освежаващо на мислите – нагледали сме се на толкова много „захарни” версии на романтични комедии в коледно-новогодишни атмосфери, че повечето отдавна сме ги пуснали „по пързалката” на любимия отговор „не съм – и нямам намерение”.

Историята за двама френски канадци, които имат амбицията да продават коледни дръвчета в Ню Йорк, на пръв поглед е доста невзрачна. Току-що пуснатият от затвора Денис (Джамати) се опитва да си върне живота и семейството, ала при жена му се е нанесъл бившия му крими-партньор Рене (Ръд). В името на всеобщото благо и заработването на насъщния, бившите дружета решават да действат в замислената „коледна” схема с обединени усилия, а времето, прекарано заедно, им разкрива неочаквани истини.

Звучи много „житейско”, а и трейлърът не е от най-интригуващите, което провокира сериозно скептицизма ни. Щото, ако ще е коледно – поне да става за гледане по това време, евентуално?!

Филмът, показан за пръв път път на фестивала в Трайбека с работното си заглавие „Almost Christmas”, вече може да бъде видян чрез системата VOD, а избраната премиерна дата за Щатите е 4 октомври.

All Is Bright - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *