Руни Мара заменя Миа Васиковска в „Carol” на Тод Хейнс

от на 2013-09-01
 

Руни Мара

Споменавали сме супер обещаващия „Carol” на Тод Хейнс само между другото (покрай не по-малко интересния „Act of God”, но все пак ние така виждаме всички филми – потенциални и осъществени – на Хейнс), което не означава, че проектът не заслужава  внимание, напротив. Първоначално обявен като режисьорски проект на Джон Краули („Boy A”, „Closed Circuit”) с участието на Кейт Бланшет и Миа Васиковска, „Carol” стана още по-обещаващ, когато Хейнс пое щафетата от Краули.

Сега поводът за тази новина е още една смяна, която е не чак толкова добра, но честно казано, не ни се струва и толкова лоша – Миа Васиковска се е оттеглила от проекта по незнайни причини и нейното място заема Руни Мара. Да си кажем право, и двете са отлични актриси, но нито една не ни е особена любимка, така че не изпитваме кой знае какви силни чувства към тази смяна. Но проектът определено няма да пострада, което е единственото, което има значение за нас.

Carol” е екранизация по романа на Патриша ХайсмитCarol” (познат още като „The Price Of Salt” – „Цената на солта” на български, публикуван първоначално под псевонима Клеър Морган), чието действие се развива през 50-те години на миналия век и проследява срещата и впоследствие романтичната връзка на две жени в Ню Йорк. Доста очевидно е защо проектът е привлякъл вниманието на Хейнс, а под неговия вещ надзор сме сигурни, че като екранизация по Хайсмит ще е по-близо до „Талантливият мистър Рипли” и „Непознати във влака”, отколкото до „Cry of the Owl” с Пади Консидайн и Джулия Стайлс, който наскоро гледахме и едва издържахме от скука.

За съжаление, снимките на „Carol” се очаква да започнат чак следващата пролет. Ако междувременно държите да видите филм по Хайсмит, все още имате шанс с „Deep Water” на Ейдриън Лайн. А ако като нас се надявате на нов филм на Хейнс, надеждите ни са, че „Act of God” с Крисчън Бейл ще се осъществи по-скоро. Ако зависи от нас, Тод Хейнс ще работи много повече и моментално ще получава финансиране за всеки проект, който прецени, че залужава вниманието му. Но разбира се, нас кой ни пита…

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте