Бавно, но сигурно, „Foxcatcher” на Бенет Милър се превръща в един от най-очакваните от нас филми до края на годината. Причините за големия ни интерес вече сме ги обсъждали, когато видяхме първите официални снимки, но нищо не пречи пак да споделим.

Първо, в центъра на филма е изключително любопитната и зловеща история (в която има и българска нишка) на спортния благодетел и параноиден шизофреник и убиец Джон Дюпон, а освен това го има и доста сериозния творчески екип с акцент върху режисьора Бенет Милър („Капоти” и „Кешбол”) и Стив Карел, който прави сериозен завой спрямо обичайните си екранни превъплъщения и изглежда неразпознаваем в ролята на Дюпон.

Но, ако досега тези причини бяха по-скоро… да ги наречем „теоретични”, сега вече, с излизането на първия тийзър трейлър, имаме и „практични” такива, тъй като рекламата е просто чудесна и определено дава заявка, че „Foxcatcher” може да се бори за доста от големите награди. Вижте.

Още веднъж, според нас трейлърът е чудесен и затвърждава позициите на филма, като едно от най-чаканите заглавия. Също така, Стив Карел, когото доста харесваме, изглежда фантастично в ролята и ще се радваме, ако получи признанието на критиката и хората спрат да го приемат само като комедиен дебил, пък бил той и талантлив.

Режисьор на „Foxcatcher” е Бенет Милър („Капоти” и „Кешбол”), а в ролите са Стив Карел, Марк Ръфало, Чанинг Тейтъм, Ванеса Редгрейв, Сиена Милър и Антъни Маки.

Премиерата е 20 декември.

Update: Часове след дебюта на трейлъра Sony Pictures Classics обявиха, че премиерата на „Foxcatcher” се отлага за 2014-та, като мотивите са, че по-този начин творческият екип ще има повече време да завърши филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *